Futbol - Primera Divisió
Esports 06/02/2023

El Madrid cau a la trampa d'Aguirre i posa la rampa d'enlairament al Barça

Els d'Ancelotti perden tres punts contra el Mallorca a Son Moix que poden ser claus en la lluita per la Lliga

3 min
Els jugadors del Mallorca celebrant el gol al Reial Madrid.

BarcelonaEl Reial Madrid és a un pas de fer la clàssica de la panxa plena: deixar-se anar a la Lliga per centrar-se en la Lliga de Campions i posar més èmfasi en guanyar la Copa del Rei i complir els pronòstics al Mundial de Clubs, que disputa la setmana que ve. Així ho demostra la derrota que l'equip blanc va protagonitzar diumenge al migdia a Son Moix contra el sempre carregós Mallorca de Javier Aguirre.

Sense el lesionat Karim Benzema i amb el contratemps d'última hora de Thibaut Courtois, que va notar molèsties a l'escalfament, el vigent campió de Lliga i d'Europa es va estavellar contra un rival molt rocós que va fer bo l'avantatge que va aconseguir al minut 13 gràcies a un gol en pròpia porteria de Nacho Fernández quan pugnava amb Vedat Muriqi, la referència en atac mallorquinista, per una pilota aèria.

Que al Madrid li molestava el desplaçament a Mallorca ja es notava sentint les paraules del seu entrenador, Carlo Ancelotti, en les rodes de premsa d'aquesta setmana. "Hem de parar. No és normal que després de jugar contra el València [dijous a les 21 hores] passin menys de 72 hores i tornem a competir [a Son Moix, a les 14 hores]", deia el tècnic italià, que va ser conseqüent amb les seves reflexions i va donar descans a l'alineació als seus puntals creatius a la medul·lar, Kroos i Modric, pensant en la semifinal del Mundial de Clubs de dimecres davant de l'Al-Ahly egipci. Tampoc va voler jugar-se-la amb Alaba, que tot just tornava a una llista de convocats després de superar una lesió.

Entre una cosa i l'altra, els merengues van sortir a la gespa de Son Moix amb una defensa de circumstàncies –només Carvajal és titular habitual–, un mig del camp molt poc acoblat i Vinícius liderant pel seu compte un atac sense referència clara. El brasiler, per cert, va ser xiulat i escridassat cada cop que tocava la bola. A Mallorca no li perdonen que en el partit d'anada al Bernabéu ballés Maffeo i Raíllo més del compte amb el marcador a favor. En la tornada, el duo defensiu balear es va apuntar una particular revenja.

Marco Asensio falla un penal a casa seva

Després d'una primera part amb molta intensitat i poques ocasions més enllà de l'autogol de Nacho de preciosa i subtil vaselina sobre Lunin, els visitants van tenir l'oportunitat d'igualar el partit a través d'un penal interpretable del porter local, Rajkovic, sobre Vinícius, però Asensio, palmenc de naixement i mallorquinista de formació, no va enganyar el meta serbi, que va rebutjar el llançament sense opció a rèplica. Era tot just el minut 60, i l'encert va fer esclatar el públic de Son Moix, determinat a acompanyar els seus jugadors en el procés d'assolir una de les victòries més preuades de la temporada. Obligat pel resultat desfavorable, Ancelotti va mirar de revolucionar el duel amb Modric, Kroos, Alaba i un defenestrat Mariano, però ja era massa tard perquè el seu pla de rotacions deixés de sortir-li malament.

El relat interessat del madridisme acrític serà que el calendari ha afectat les esperances dels blancs a la Lliga, un títol que començarà a perdre interès i importància a mesura que s'acosti la Lliga de Campions i, sobretot, a mesura que el Barça, molt solvent en el torneig estatal, ampliï la seva diferència al capdavant de la classificació. Amb la desfeta del seu etern oponent a Mallorca, els blaugranes, que van superar el Sevilla sense complicacions, ja tenen vuit punts de marge amb tota la segona volta al davant i la majoria de desplaçaments teòricament difícils marcats amb el vist.

  • Mallorca: Rajkovic; Maffeo, Gio González, Raíllo, Nastasic, Jaume Costa; Babá (Battaglia, 78'), Ruiz de Galarreta (Grenier, 92'), Dani Rodríguez, Kang-in Lee (Sánchez, 78'); i Muriqui. Entrenador: Javier Aguirre
  • Reial Madrid: Lunin; Carvajal, Nacho, Rüdiger, Camavinga; Tchouaméni (Kroos, 71'), Valverde (Modric, 64'), Ceballos (Alaba, 71'); Asensio (Mariano, 71'), Rodrygo i Vinícius. Entrenador: Carlo Ancelotti
  • Gols: 1-0 Nacho (p.p.) (13’)
  • Àrbitre: Alejandro Hernández Hernández (Comitè Canari)
  • Targetes grogues: Vinícius (44'), Ceballos (45'), Valverde (64'), Amath (72'), Ruiz de Galarreta (80'), Modric (81'), Maffeo (88'), Mariano (90'), Raíllo (92')
  • Targetes vermelles: Cap
  • Estadi: Son Moix
stats