MOTOGP
Esports 15/06/2019

Lorenzo: "L'objectiu realista és estar per primer cop al top 10"

Marc Márquez lamenta l'error de l'última volta, quan estava a punt d'aconseguir la 'pole'

Nuria García
3 min
Marc Márquez i Jorge Lorenzo, a Montmeló

MontmelóJorge Lorenzo ha estrenat aquest cap de setmana una peça nova a la seva Honda que, en principi, l'està ajudant a pilotar més còmode. Així, aquest dissabte ha aconseguit el desè millor temps, posició des d'on arrencarà diumenge (14 hores). "L'objectiu realista és estar per primer cop al top 10. No tenim ritme per estar al top 5, però crec que sí que podem aspirar al top 10", ha dit el mallorquí, que ha recordat que durant el cap de setmana ha estat "sempre o gairebé sempre en el top 10, sense cap caiguda", per remarcar el petit però important pas endavant que ha fet. "El treball que hem fet està donant els seus fruits, no hem fet el pas de la nostra vida, però sí que hem fet un pas endavant. Cal tenir paciència i valorar tots els avenços que estem fent, prendre'ns-els amb positivitat", ha indicat.

Márquez: "He fallat perquè anava al límit"

Marc Márquez, per la seva banda, ha explicat que ha perdut la 'pole' "per molt poc". "M'ha sorprès la sensació que he tingut. En algun moment hem patit més del compte, sobretot al matí, quan he posat els neumàtics nous. Hem optat per una estratègia diferent perquè no tenia clar quin neumàtic anava millor. Llàstima que en l'última volta he fallat, però he fallat perquè anava al límit, així que l'objectiu d'estar a la primera fila l'hem aconseguit", ha comentat el de Cervera.

"M'està costant menys que a Mugello. No m'està sent tant fàcil com a Le Mans i Jerez, però m'està costant menys que a Mugello. Ja veurem com va la cursa, serà crucial l'elecció del neumàtic posterior. Tant les Yamaha com les Suzuki i les Ducati estan al nivell pel que fa al ritme", ha afegit. Sobre la cursa, Márquez ha explicat que dependrà de qui lideri la cursa, serà d'una manera o d'una altra: "Si lidera un pilot que va ràpid, s'estirarà i, si lidera un que va més lent gestionant neumàtics, la cursa serà més en grup".

Sobre Quartararo, Márquez ha dit que si el francès s'intenta escapar, de moment "està lluny en el campionat". "No m'interessa la victòria tant sí com no, he d'entendre diverses coses i tenir precaució", ha apuntat sobre Quartararo. "El rècord? No puc caure en aquestes temptacions. El meu objectiu és el títol, i un títol te'l prenen, però ningú recorda aquests rècords fins que arriba algú i te'l pren", ha dit el de Cervera sobre la possibilitat que Quartararo li pispi aquest diumenge el rècord del pilot més jove que ha guanyat una cursa de MotoGP.

Viñales, sancionat

Maverick Viñales ha tingut un problema al final de la sessió: pensava que ja havia vist la bandera de quadres i, mentre estava anant lent per la pista i anava saludant l'afició, s'ha trobat amb Fabio Quartararo, que venia amb volta llançada, intentant millorar els seus temps, i l'ha molestat. El francès s'ha emprenyat i els comissaris han decidit obrir una investigació, que ha acabat amb una sanció de tres llocs a la graella per al de Roses. Així, Viñales arrencarà sisè en comptes de tercer.

"Una sanció em faria la guitza, perquè sortir des de la primera línia és molt important", ha comentat el pilot abans de conèixer la sanció. Viñales ha assegurat que "intencionadament" no ho ha fet. "Estava aixecant roda pel mig de la pista, no me n'he ni adonat, pensava que ja havien ensenyat la bandera. Hi ha hagut altres pilots en altres circuits que també han passat per aquesta situació i no ha passat res", ha recordat el de Roses, que ha afegit: "Estava saludant el meu club de fans i m'anava a aturar per fer la sortida. L'últim que volia és estar al mig quan ja havia acabat la meva feina".

Sobre la sessió oficial, Viñales ha dit que està "content". "Aquest cap de setmana hem intentat treballar d'una manera diferent, ja veurem si serveix de cara a la cursa", ha apuntat. Sobre la cursa, ha dit que intentarà "atacar en les primeres voltes".

stats