Futbol
Esports 14/07/2015

El Barça debutarà en lliga a San Mamés, i el primer clàssic es jugarà al Bernabéu el 8 de novembre

Els blaugrana disputaran tres partits consecutius contra els bascos, els dos de Supercopa d'Espanya i el que obrirà la lliga. L'Espanyol debutarà a casa contra el Getafe, i el Madrid al camp de l'Sporting

Ara
3 min
Ángel María Villar, president de la Federació Espanyola de Futbol.

BarcelonaEl sorteig de la lliga 2015-16 ha deparat que el Barça defensi títol fora de casa. Ho farà a San Mamés, contra un Athletic Club contra el que pocs dies abans ja haurà jugat en dues ocasions amb motiu de la Supercopa d'Espanya. Els bascos també hauran de disputar la prèvia de l'Europa League en el mateix mes. L'Espanyol rebrà el Getafe a Cornellà - El Prat. El Reial Madrid, per la seva banda, debutarà lluny del seu camp, contra l'Sporting de Gijón.

En la primera jornada també hi haurà un derbi andalús, un Màlaga - Sevilla. A més, l'Atlético de Madrid viatjarà a Las Palmas en el retorn dels canaris a primera i el València a Vallecas per mesurar-se al Rayo Vallecano. La resta de partits són el Deportivo-Reial Societat, Llevant-Celta, Betis-Vila-real i Granada - Eibar.

Jornades clau

En la tercera jornada, els blaugrana visitaran el Calderón en la que serà la seva primera sortida d'alt nivell. En la setena jornada, serà el Sevilla. El primer clàssic arribarà a la jornada 12, al Santiago Bernabéu. Serà el 8 de novembre. La tornada, al Camp Nou, el 2 o 3 d'abril, en la jornada 31. Per al derbi contra l'Espanyol caldrà esperar a la penúltima jornada 18. Serà en la primera jornada de l'any 2016, a Cornellà, el cap de setmana del 3 de gener. Per tant, Arda Turan i Aleix Vidal podrien debutar contra l'Espanyol. El derbi de tornada, al Camp Nou, 7 o 8 de maig.

En la darrera jornada, el Barça visitarà a Los Cármenes al Granada, mentre que l'Espanyol rebrà a casa l'Eibar. El Reial Madrid, per la seva banda, viatjarà a La Corunya per enfrontar-se al Deportivo.

El club blaugrana tindrà tres desplaçaments en les quatre primeres jornades. Despés d'anar a la Catedral per enfrontar-se a l'Athletic, viatjarà a Getafe abans de rebre al Màlaga al Camp Nou. I en la tercera jornada, tocarà visita al camp de l'Atlético de Madrid.

Un dels trams més durs que haurà d'afrontar el conjunt de Luis Enrique començarà en la jornada 11, quan rebrà al Vila-real just abans d'anar al Bernabéu. Després, rebrà a la Reial Societat, i visitarà Mestalla, en el que seran quatre jornades contra rivals de la part superior de la classificació.

El Mundial de club varia les dates

A causa de la seva participació en el Mundial de Clubs, el Barça jugarà al Coliseum Alfonso Pérez contra el Getafe el dimecres 26 d'agost el partit corresponent a la jornada 10, fixada pel dimecres 28 d'octubre, una decisió de la RFEF que ha generat malestar a la LFP, que considera que "no té sentit ni lògica jugar seguidament de la primera jornada", segons paraules del seu president, Javier Tebas.

Aquesta seria una jornada intersetmanal extra que el club blaugrana hauria de disputar a més de les previstes per les jornades 5 (23 de setembre), 10 (28 d'octubre), 27 (2 de març) i 34 (20 d'abril).

També a causa de la disputa del Mundial de Clubs (es jugarà del 10 al 20 de desembre de 2015 al Japó), el Barça haurà d'aplaçar altres partits: l'eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei, la disputarà el dimecres 28 d'octubre (anada) i el 2 de desembre (tornada). La jornada 16 de lliga, la disputaria o els dies 16-17 de febrer o els dies 23-24 del mateix mes, en funció de la data en què el club blaugrana disputi, si hi accedeix, als vuitens de final de la Lliga de Campions.

Inici complicat per l'Espanyol

El conjunt blanc-i-blau viatjarà a Vila-real en la segona jornada, rebrà al Madrid en la tercera i al València en la cinquena. Aquest és el començament de temporada que tindran els homes de Sergio González. Els periquitos rebran el Madrid el cap de setmana del 13 de setembre, altre cop en la mateixa jornada que es produirà l'Atlético-Barça, de forma que un any més es fa coincidir els dos partits entre equips de Barcelona i Madrid.

El darrer partit de l'any de l'Espanyol serà contra el Sevilla, el 20 de desembre. Les últimes tres jornades les jugarà contra Sevilla, a casa, Barça al Camp Nou i Eibar, fora.

Una temporada marcada per l'Eurocopa

La Supercopa d'Europa, que disputaran Barça i Sevilla a Tblisi (Geòrgia), obrirà la temporada l'11 d'agost. Tres dies després, el 14, es jugarà a Bilbao l'anada de la Supercopa d'Espanya, entre l'Athletic Club i el Barça. El dia 17 d'agost, la tornada prendrà lloc al Camp Nou.

La lliga començarà el cap de setmana del 22 i 23 d'agost, i acabarà el 15 de maig. Una setmana després, el 21 de maig, es jugarà la final de la Copa del Rei. L'Europa League conclourà a Basilea el 18 de maig, i la Champions League, a Milà el 28 de maig.

Villar es presentarà a la reelecció

Villar també ha confirmat que es presentarà a les eleccions a la presidència de la RFEF que es celebraran l'any 2016. El màxim mandatari del futbol estatal va accedir al càrrec al 1988, ara ja fa 27 anys. Des de llavors, Villar ha estat escollit guanyador de les següents sis reeleccions (1992, 1996, 2000, 2004, 2008 i 2012).

stats