Apunts en calent
Esports 18/09/2022

Lewandowski ja ha superat Messi en una cosa: els apunts en calent del Barça-Elx

El davanter polonès, autor de vuit gols a la Lliga, accepta els canvis sense ganyotes ni retrets

2 min
Robert Lewandowski saludant el públic del Camp Nou.

BarcelonaVictòria fàcil d'un Barça liderat per Pedri González contra l'Elx. Els blaugranes, amb unes quantes rotacions a l'onze, van resoldre el partit gràcies a Lewandowski i Memphis i es van beneficiar de la superioritat numèrica per l'expulsió d'un rival. A continuació, uns apunts en calent.

Eliminar vicis del passat. Amb el permís del genial Pedri, l'estrella d'aquest Barça naixent és Lewandowski. El veterà polonès, que fa més d'una dècada que goleja allà on juga, ha aterrat al Camp Nou per continuar dominant l'ofici com pocs. Ja suma vuit gols a la Lliga, unes xifres que el barcelonisme no veia des de Messi i Suárez, dos davanters que, a còpia de gols i més gols, es van guanyar el dret (discutible) de jugar-ho tot. Lewy omple el buit realitzador de l'argentí i l'uruguaià, però Xavi el substitueix quan ho considera oportú i no rep ganyotes a canvi, sinó una mà estesa. Ho aplaudim.

Luis Enrique jutja el Barça. La suplència de Jordi Alba ha deixat de ser notícia. Dels vuit partits oficials que ha jugat el Barça aquest curs, l'hospitalenc només va ser titular amb el Rayo i el Viktoria. Xavi va optar a la prova dura de Munic per Marcos Alonso, mentre que a la Lliga s'ha decidit quasi sempre per Balde, que està aprofitant l'ocasió sense complicar-se en defensa i aportant cosetes en atac. Contra l'Elx va repartir dues assistències i va controlar el potent Tete Morente. Ha fet oblidar Alba, que haurà de reivindicar-se les pròximes setmanes amb Espanya a les ordres de Luis Enrique. Qui ho havia de dir!

Ansu té més Mundials per jugar. Instal·lant Alba a la banqueta, Xavi contradiu el criteri de Luis Enrique, que manté el de l'Hospitalet entre els seus escollits per a l'absoluta. En canvi, el tècnic del Barça i el seleccionador sí que estan en sintonia amb Ansu Fati, a qui no veuen al 100%. Per portar-lo al Mundial, Lucho insta l'hispanoguineà a "recuperar el nivell". Per la seva banda, Xavi és més diplomàtic, però a l'hora de decidir es manté ferm en la "prudència" i la "cautela". Ansu, suplent un altre cop amb l'Elx, no hauria de córrer per anar a Qatar. Que respecti els processos i pensi a llarg termini.

Kessie, com Casemiro o Ramos. De la mateixa manera que l'altre dia vam criticar en aquesta secció l'arbitratge del Bayern-Barça, avui entenem que l'Elx marxés del Camp Nou molest amb l'actuació de Muñiz Ruiz. I no per l'expulsió clara de Verdú al minut 14 per tirar a terra Lewandowski en una acció manifesta de gol, sinó per la vermella perdonada a Kessie, que va abusar de treure els colzes a passejar durant la primera meitat. El migcampista ivorià va veure una groga en el primer forceig, però es va salvar d'anar al carrer malgrat reincidir dos cops més, com si fos Casemiro o Ramos. Per sort, Gavi el va substituir al descans.

stats