Leo Messi
Esports 13/08/2022

Leo Messi ja no està ni entre els 30 millors del món

'France Football' deixa el davanter argentí fora dels nominats a la Pilota d'Or per primer cop des del 2005

2 min
Messi, amb la seva setena pilota d'Or

BarcelonaTard o d'hora havia de passar. Però el que ningú s'imaginava és que seria precisament ara. Leo Messi, el futbolista que més vegades ha guanyat la Pilota d'Or, ha quedat fora dels nominats per guanyar aquest guardó. Un fet que no passava des del 2005, quan era un jove debutant de tan sols 18 anys. De fet, tampoc hi ha cap jugador del Barça, a excepció de Robert Lewandowski, fitxat aquest estiu procedent del Bayern Munic. En canvi, sí que hi ha representació a la Pilota d'Or femenina.

France Football, la revista francesa que dona el guardó més prestigiós del món del futbol, ha publicat aquest divendres la llista de 30 candidats a guanyar el trofeu d'aquest 2022. El premi és per a tot l'any natural, però a efectes pràctics acaba reconeixent els mèrits dels futbolistes del gener fins a l'estiu, que és quan a les principals lligues europees es juguen els títols grossos.

Leo Messi és el vigent guanyador d'aquest trofeu, que s'ha endut a casa fins a set vegades. És qui més vegades l'ha aconseguit. I l'últim cop, el 2021, en un any en què només va aconseguir un títol, la Copa del Rei, amb el Barça. Però va ser l'any que va fitxar pel París Saint-Germain –club francès, com la revista– i en què, per la pandèmia, tampoc hi havia un candidat clar a endur-se el guardó.

Ara bé, la primera temporada de Leo Messi a París ha sigut molt decebedora. Fins al punt que L'Équipe, el mitjà esportiu de referència a França, sovint l'ha suspès en les seves actuacions amb el PSG. Aquest fet, sumat a un estiu sense Mundial –el de Qatar es disputa a l'hivern–, ha fet que France Football relegui Messi a l'ostracisme i ni tan sols el consideri entre els 30 millors.

En canvi, la revista sí que fa entrar a la llista Cristiano Ronaldo. El davanter portuguès ha tingut, també, una temporada molt discreta al Manchester United, on ni tan sols ha pogut contribuir a classificar els red devils per a la Champions.

Karim Benzema, gran favorit per endur-se la Pilota d'Or 2022

De totes maneres, la Pilota d'Or d'aquest 2022 sembla tenir un propietari assignat, i és Karim Benzema. El davanter francès del Reial Madrid va ser l'artífex perquè els blancs guanyessin la Lliga i la Champions. La llista de 30 nominats passarà ara per periodistes, seleccionadors i capitans de selecció, que puntuaran els jugadors. Al novembre France Football anunciarà els 3 finalistes i al gener es farà la gala per lliurar el trofeu.

Alexia Putellas, candidata a la Pilota d'Or femenina 2022

Si el Barça passa desapercebut en l'edició masculina, sí que té representació a l'edició femenina. Començant per Alexia Putellas, la vigent guanyadora. Aitana Bonmatí, Fridolina Rolfö i Asisat Oshoala també estan nominades al guardó. I a elles s'hi afegeix Lucy Bronze, campiona d'Europa de seleccions amb Anglaterra, que ha estat fitxada aquest estiu pel conjunt blaugrana.

stats