Futbol

Messi: "Em penedeixo de no haver gaudit més amb Guardiola"

L'astre argentí repassa els seus origens, l'etapa al Barça o les perspectives de cara al Mundial a 'Universo Valdano'

ARA
2 min
Leo Messi i Pep Guardiola durant un partit que va enfrontar el Barça amb el Manchester City

BarcelonaA tocar del Mundial de futbol de Qatar, que arrenca diumenge que ve i en el qual l'Argentina és una de les grans favorites per endur-se la copa, Lionel Messi ha concedit aquest dilluns a la nit una entrevista al programa Universo Valdano, de Movistar +. Ha parlat dels seus orígens, de la seva vida, de l'etapa al Barça amb Pep Guardiola i Luis Enrique i de les perspectives de cara al Mundial. Recollim algunes de les frases més destacades.

— "Vaig créixer amb la pilota des que tinc ús de raó. Des dels 2 anys, diu el meu pare [...] Venia del col·le i sortia al carrer. Era futbol, futbol i futbol [...] No m'adonava que era especial. Jo jugava. Corria la veu i venien d'altres llocs a veure'm. Però jo no entenia què era, això, només guanyar, marcar gols, passar-ho bé."

— "Aquell Gamper [2005] ho va canviar tot. La visió del club cap a mi. Ronaldinho, Deco, Silvinho. La gent de casa, Xavi, Iniesta, Puyol [...] No era fàcil en un vestuari amb tantes figures, però em van tractar com un més."

— "[La de Guardiola] va ser una etapa extraordinària [...]. Era impressionant saber que guanyaríem fos qui fos [...]. Em penedeixo de no haver-ne gaudit més. En aquell moment estàs en el dia a dia, ficat dins d'una bombolla. M'hauria agradat haver gaudit més del dia a dia, dels entrenaments, de com preparava els partits Guardiola."

— "Guardiola va fer molt de mal al futbol, perquè semblava tan fàcil i tan senzill que tothom volia copiar-lo. Després em vaig trobar molts Guardioles, i t'adones del que vam fer i del que va ser. Té alguna cosa especial, sobretot per veure els partits, preparar-los i comunicar-los"

— "Jo tornava de l'Argentina després de les vacances i jugàvem el 2 o el 3 de gener, no ho recordo bé, i vaig acabar anant a la banqueta i [amb Luis Enrique] vam tenir una discussió que ens va durar un temps [...]. Però després vam tenir una relació espectacular fins a l'últim dia, quan ell va decidir anar-se'n i nosaltres li dèiem que es quedés, que no se n'anés, que estàvem bé."

— "El 2006 em van començar a criticar. En un moment donat el partit estava aturat i em vaig treure les botes [...]. Si bé jo sempre sentia l'afecte de la gent, hi ha una gran part de la gent d'Argentina que sempre em va qüestionar."

— "[El Mundial de Qatar] m'agafa en un moment en què he après a viure les coses d'una altra manera. Les gaudeixo d'una altra manera. Gaudeixo més de tot. A la selecció s'ha format un grup molt bonic."

— "L'època que vam estar junts a la selecció [amb Maradona] va ser espectacular. Vam arribar al Mundial patint. Tot aquest temps va ser molt bonic encara que acabés com va acabar."

— "Qualsevol selecció és complicada [...]. Pels seus jugadors, pel seu seleccionador, França és temible. El Brasil té jugadors de molta qualitat. Desequilibrants. Té Ney... [...] Nosaltres tenim jugadors molt bons. Arribem en un bon moment."

— "[L'espanyola] és una selecció molt jove, però que sap a què juga, et fa córrer, et pren la pilota, juga igual tots els partits. És jove però amb les idees molt clares."

stats