Laporta vol fitxar Eric García a la seva manera

El Barça reformula l'oferta econòmica al central, que arribaria lliure aquest estiu

3 min
Eric García, durant un partit de la Premer League

BarcelonaEn paral·lel al desenllaç d'aquesta temporada, que encara pot acabar amb dos títols al sarró, el Barça treballa intensament en el que vindrà quan comenci l'estiu. El nou director de futbol blaugrana, Mateu Alemany, i el secretari tècnic, Ramon Planes, tenen múltiples carpetes per abordar pel que fa a la confecció de la plantilla. De Leo Messi, que acaba contracte el pròxim 30 de juny, només saben que l'arribada de Joan Laporta a la llotja és un bon punt de partida per pensar en la seva continuïtat. Però més enllà del dubte amb l'argentí hi ha altres temes que els convé anar avançant. Un d'ells té a veure amb Eric García, un fruit de La Masia que va emigrar al Manchester City en edat adolescent i que ara és a un pas de tornar a casa. Amb 20 anys fets al gener i un rodatge privilegiat a les ordres de Pep Guardiola, el central de Martorell sona des de fa temps com a reforç estratègic per cobrir el buit que tard o d'hora deixarà Gerard Piqué a l'eix de la defensa. De fet, el seu salt a l'elit recorda bastant al del barceloní.

Després de descartar Matthijs de Ligt perquè era massa car i de l'aposta fracassada per Jean-Clair Todibo, la junta de Josep Maria Bartomeu va demanar a la secretaria tècnica que seduís García perquè no renovés amb el City. El moviment va servir per limitar la força negociadora del club anglès l'estiu passat, però no per doblegar-la. En un context de penúries econòmiques, el Barça no va arribar a les xifres que demanaven els citizens per un futbolista que acabava contracte en menys d'un any. Al mercat d'hivern, ja amb Bartomeu fora de la llotja, el central es va convertir en una arma electoral. Com que els tècnics el demanaven per acabar el curs amb garanties i el salari ja estava pactat amb els seus representants, el candidat Víctor Font va negociar un traspàs a baix cost amb el City. Però Laporta i Freixa, alarmats per la situació econòmica del club, no van aprovar l'operació i García va haver de quedar-se a Manchester, on enguany, entre les lesions i la competència, ha tingut un paper molt secundari.

El nou president culer manté la intenció d'incorporar el defensa de Martorell, però ho vol fer a la seva manera. Per això ha autoritzat Alemany perquè refaci la proposta de fa uns mesos i l'adapti a la crua realitat de l'entitat. "Estem buscant una altra fórmula amb xifres semblants que ens ha de permetre entrar a la massa salarial del curs que ve", expliquen a l'ARA fonts blaugranes, que pretenen que García torni a posar de part seva per confirmar el seu retorn. El Barça busca que el futbolista accepti passar de fixos a variables determinats conceptes de l'acord que té emparaulat des de fa mesos. La mesura concedeix un marge extra al club per satisfer altres necessitats de la planificació esportiva, com ara l'arribada d'un atacant de primer nivell o les renovacions estratègiques d'Ilaix, Pedri o Ansu Fati, però també refreda l'entusiasme del García, que entén que ja ha posat prou facilitats per certificar el seu fitxatge. Tot i que és un fet que les converses han retrocedit etapes, al Barça mantenen l'optimisme: "L'Eric continua dient que vol jugar al Camp Nou".

Mingueza, fins al 2023

Aquesta és la màxima que mantenen els agents de García, que segons ESPN es van reunir dimecres amb representants blaugranes per seguir tractant el tema. La voluntat d'entesa entre les parts és gran, però el central desperta l'interès d'altres equips i sap que, de moment, no es pot tancar cap porta. Vol tornar a casa i el més probable és que ho acabi fent, però els moviments de les últimes setmanes, i en concret l'oferta a la baixa que li han posat a sobre de la taula, el fan dubtar sobre l'aposta que s'està fent per ell. Perquè és evident que el Barça, un cop ha vist que Araujo i Mingueza han sortit bé, té menys pressa per fer tornar Eric García. Per això, mentre intenta convèncer el de Martorell perquè faci un últim esforç per vestir-se de blaugrana, ampliarà el contracte del de Santa Perpètua de Mogoda fins al 2023, amb millora salarial inclosa.

stats