Barça

Laporta: "Vam intentar fitxar Neymar"

El president blaugrana admet que es van mantenir converses amb el brasiler

ARA
2 min
Roda de premsa amb Joan Laporta per la marxa de Leo Messi

"Amb la rebaixa salarial dels capitans i l'adeu de Griezmann tampoc es podria haver inscrit Messi perquè no es complia el fair play financer", ha argumentat Joan Laporta al programa Onze de TV3. El president del Barça ha repassat l'actualitat i la situació econòmica del Barça, que diu que "encara està a l'UCI" després de la gestió de l'anterior directiva. "Hi ha errors, irregularitats i situacions que són presumptament delictives i algunes presumptes corrupteles. El que estem fent en el club són investigacions internes per tal de veure si s'han de depurar responsabilitats, que és la nostra intenció", ha admès Laporta basant-se en les primeres conclusions de l'extensa auditoria interna que s'està duent a terme en l'entitat blaugrana.

El nom de Neymar també ha tingut protagonisme. "Vam intentar fitxar-lo aquest estiu. Ens va semblar interessant portar el jugador, que s'estava morint de ganes de venir. Ell volia venir de totes totes. Nosaltres el fair play l'interpretàvem d'una altra manera", ha confessat Laporta. El president també ha negat de manera contundent que Ansu Fati estigués en venda aquest estiu, com havien apuntat algunes informacions, i l'ha definit com a "valent" per heretar el 10 de Messi.

El màxim dirigent del club blaugrana també ha parlat del joc de l'equip. "El model de Cruyff és innegociable. Koeman té una foto enorme del Johan al despatx. Ell intenta adaptar el model i fer-lo evolucionar", ha defensat Laporta. "Koeman té tot el meu suport i el meu respecte", ha volgut afegir després dels dubtes al final del curs passat respecte a la continuïtat del neerlandès a la banqueta.

"El Barça està a l'UCI"

L'economia blaugrana ha sigut un dels punts on Laporta ha volgut remarcar la feina de la directiva per reduir la massa salarial. Del 80% dels ingressos que representa ara mateix, el president ha admès que l'objectiu és baixar fins a un 65-70%. "Hi ha jugadors que estan pensant abaixar-se el sou, com per exemple Umtiti. Primer ho vam fer amb els capitans, per donar exemple. A les seccions hi ha alguns jugadors als quals se'ls ha proposat també una rebaixa, com en el bàsquet. No es farà una retallada general, però si algun pot ajudar amb un diferiment salarial ens ajudarà. El que han fet els capitans és admirable", ha exposat Laporta.

"La Superlliga està viva", ha anunciat el president blaugrana respecte a un dels altres temes tractats. "Ho hem guanyat tot als tribunals. Les pressions que van fer els clubs anglesos s'han quedat sense efecte. És cert que ho podíem haver pensat millor. És una realitat que ens convé a tots els clubs. La Superlliga serà la competició més atractiva del món", ha explicat alhora que defensa que és "compatible" amb la lliga espanyola. "Tebas és molt tancat i està obsessionat amb la Superlliga".

stats