Barça
Esports 01/07/2022

Laporta promet una inversió de 200 milions en fitxatges, aquest estiu

El president garanteix una injecció addicional de 400 milions bruts venent el 15% dels drets de televisió

ARA
2 min
Robert Lewandowski amb la selcció de Polonia

BarcelonaSón dies d'eufòria al Barça. Després que el president Joan Laporta aconseguís tancar la primera "palanca" econòmica, amb la venda del 10% dels drets televisius, i generant una plusvàlua de 267 milions, l'entitat no només sanejava els comptes en l'últim dia de la temporada. També marcava el camí del futur, en clau econòmica. L'entitat té permís de l'assemblea per vendre un 15% addicional dels drets televisius de la Lliga, i segons el president, abans de la gira nord-americana segellarà l'operació. En concret, preveu ingressar 400 milions d'euros bruts per aquest concepte, i així revertir el patrimoni net negatiu del club. La intenció és signar també amb Sixth Street, tot i que l'operació encara no està tancada, i la voluntat de Laporta és poder formalitzar la venda abans que el club marxi de gira pels Estats Units.

Laporta ho ha explicat aquest divendres a la llotja del Camp Nou, en una trobada amb periodistes que s'ha produït després d'un partit de futbol entre representants de diferents mitjans de comunicació. Més enllà de parlar dels ingressos, també ha desgranat algunes de les inversions: preveu gastar-se uns "200 milions" en fitxatges, aquest estiu. Uns diners que, per exemple, han de servir per poder fitxar Robert Lewandowski.

El Barça ofereix 40 milions per Lewandowski i 50 per Raphinha

Segona ha detallat el president, l'oferta del Barça pel jugador polonès segueix ferma i que és de 40 milions. De fet, aquesta és la xifra que "es va pactar" amb l'agent del futbolista, Pini Zahavi. L'acord entre el Barça i el jugador és total i només falta que el Bayern accedeixi a negociar pel traspàs del futbolista.

L'altra incorporació amb la que està treballant el Barça és la de Raphinha, extrem del Leeds, pel qual el Barça ha posat sobre la taula 50 milions d'euros. El jugador té bona predisposició per venir a Barcelona, però l'operació depèn de la subhasta. I és que el Chelsea i el Tottenham ha ofert 75 milions pel futbolista, segons ha detallat Laporta. Al seu torn, el Leeds ja dona per perdut el jugador i simplement espera a veure la millor oferta per tancar el traspàs.

Xavi insisteix amb la continuïtat de Dembélé

Mentrestant, queda pendent la renovació de Dembélé, jugador que precisament acabava contracte el 30 de juny. El futur de Dembouz no depèn de Raphinha, sinó únicament de si el futbolista accepta l'oferta de renovació. Xavi Hernández vol quedar-se'l i el futbolista, segons diu el president, també vol seguir al Camp Nou. En canvi, el seu agent, Moussa Sissoko s'hi oposa i busca un club que li pagui més diners.

D'altra banda, Bernardo Silva. El Barça està molt interessat en l'extrem del Manchester City, però la seva arribada dependrà exclusivament "de les sortides" que hi hagi al vestidor blaugrana, aquest estiu. En canvi, qui està del tot descartat és el migcampista del València Carlos Soler.

stats