Barça

Laporta i Koeman escenifiquen unitat abans d'una setmana decisiva

El president visita el tècnic en l'entrenament previ a rebre el València i després de ratificar-lo en el càrrec

2 min
Yuste, Koeman i Laporta

Després d’uns dies de relativa calma, Ronald Koeman torna a escena amb el duel contra el València (21 h, Movistar LaLiga). I per emetre un missatge d’unió i tranquil·litat abans d’una setmana decisiva tant per al rumb del club a la Lliga de Campions -dimecres el Dinamo de Kíev visita el Camp Nou- com per al futur del neerlandès, Joan Laporta va passar ahir per l’entrenament del Barça i es va deixar fotografiar mentre tenia una trobada distesa amb el tècnic. El vicepresident esportiu del club, Rafa Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany, van acompanyar-los.

Aquesta última trobada va en la línia del canvi de parer radical de Laporta, quan, després d’haver pràcticament sentenciat Koeman, va sorprendre amb unes declaracions abans del duel contra l’Atlètic de Madrid ratificant al seu lloc el neerlandès. Les dificultats per trobar un relleu i una reunió amb el tècnic abans del partit contra els matalassers, sumades a la intervenció del vicepresident Yuste i de Jordi Cruyff, van fer que Laporta, que mai ha fet fora cap entrenador amb la temporada en curs, decidís donar una vida extra a Koeman. Que el president acudís ahir a la Ciutat Esportiva també s’explica per enviar un missatge d’unitat al vestidor. 

“Intento estar tranquil i centrar les energies en les coses que puc controlar. El president ja em va defensar [abans de l’esmentat partit contra l’Atlètic], però no hi ha cap dubte que qualsevol entrenador ha de guanyar partits”, va explicar, per la seva part, Koeman en roda de premsa. “He vist l’equip molt concentrat els últims dies”, va afegir poc després d’insistir que ha de “millorar”, i va posar el focus especialment en el treball defensiu. I, en un nou gir del seu relat, el neerlandès defensa ara que hi ha equip “per intentar guanyar la Lliga”, sempre que millorin i vagin recuperant els lesionats. Koeman va fer aquestes declaracions 24 dies després d’afirmar, el 22 de setembre, que l’equip s’havia de conformar “a quedar als primers llocs de la Lliga”.

El Kun podria jugar els seus primers minuts

El Kun Agüero podria viure contra el València els seus primers minuts com a blaugrana. L'atacant argentí s'estrena en la seva primera convocatòria, recuperat de la lesió que l'ha privat fins ara del seu debut com a blaugrana. “Ha millorat força físicament. Va bé, però encara li falta ritme de partits i to físic. Però això ho ha de guanyar entrant als partits, com ja va passar amb Ansu Fati. L’altre dia va disputar uns 25 minuts [dimecres, en un partit d’entrenament contra el Cornellà]”, va exposar Koeman, que confia en “la qualitat dins de l’àrea” de l’argentí.

Qui no hi seran són els encara lesionats Dembélé, Pedri, Braithwaite i Araujo. En canvi, Ansu Fati ja està llest per ser titular, tot i que no per jugar encara tots 90 minuts.

stats