Esports 13/03/2022

L’orgull del Girona pot més que Ocón Arraiz (1-3)

Els homes de Míchel s’enrabien i remunten el partit contra el Las Palmas amb un doblet de Bustos i un gol de Valery

Jordi Bofill
Nahuel Bustos, autor d'un doblet a Las Palmas

GIRONAEl Girona va saber per primera vegada com les gasta Ocón Arraiz el juny del 2013, en un desplaçament a Almeria en què va obviar un penal claríssim sobre Javier Acuña que va impedir continuar lluitant per l’ascens directe. Des de llavors cada cop que l’àrbitre, actualment al VAR, es creua en el camí blanc-i-vermell els partits acaben amb una sensació d’injustícia que, de tan repetida, aconsegueix desgastar.

A Las Palmas va desfer un penal per interpretar que una acció a Bustos s’havia produït fora de l’àrea. S’ho van estar mirant cinc minuts fins que van trobar la coartada. Ni així van poder aturar un equip que anava perdent, però que va capgirar la situació perquè si alguna cosa té és orgull (1-3).

El partit va ser mogut i ple d’accions polèmiques, però el Girona el va acabar decantant a favor seu. Hi va ajudar que els canaris acabessin amb nou, expulsats Mújica –passada la mitja hora– i Raúl Navas, ja amb la remuntada completada. Les dues vermelles, justes. Va gestionar bé les emocions, l’equip de Míchel. I això que Vallés s’havia fet fort a la porteria desviant des d’una rematada de Borja a l’àrea petita fins a una ocasió de Samu Saiz, cridat a la segona part en una revolució tàctica.

I li van venir les presses, condicionat com estava per un penal absurd d’Aleix que l’àrbitre no havia vist, però que a Ocón Arraiz –quina sorpresa– no se li va escapar. Amb el gol de Jesé es confirmava la superioritat del Las Palmas en igualtat de condicions, perquè els gironins van tenir un munt de problemes per trobar una sortida neta de pilota. Ho va solucionar enrabiant-se, recordant tot el que li han pres els últims anys. I va ser Bustos, que va fregar el hat-trick amb un pal, qui va culminar una genialitat col·lectiva i una centrada de Jairo per capgirar el marcador en tres minuts.

Contra nou i la impotència, Valery a la contra va marcar el tercer i va tancar un triomf que, sumat al de la setmana passada, amplia l’avantatge del Girona respecte als seus perseguidors per un lloc al play-off d'ascens.