RCD Espanyol
Esports 20/09/2021

L'Espanyol salda el deute pendent amb el temps afegit (2-2)

Els blanc-i-blaus empaten al Benito Villamarín gràcies a un gol de Cabrera al minut 97

Roger Requena
Cabrera ha rescatat un punt al minut 97 en el partit al Benito Villamarín

BarcelonaA falta de bon joc, molta fe. Una setmana després de deixar escapar un valuós empat davant del vigent campió de Lliga al minut 99, l’Espanyol ha trobat al minut 97 un punt d’or al Benito Villamarín (2-2). Ni va merèixer no puntuar contra l’Atlètic ni ha merescut fer-ho davant del Betis. El futbol és així de meravellós, imprevisible, inexplicable i impossible d’entendre.

Perquè costa molt d’entendre com és possible que un equip atropellat durant més de 75 minuts acabi esgarrapant, a la desesperada, un punt de gran valor quan tot semblava perdut. L’empat de Cabrera, tot cor, ha d’aportar optimisme a una plantilla que ha començat la Lliga amb dubtes i que segueix sense trobar el camí de les victòries.

El més preocupant de la visita al Benito Villamarín ha sigut el pas enrere a nivell futbolístic d’un Espanyol que s’ha vist clarament superat pel Betis. Els andalusos han tingut el monopoli del partit fins a l'últim quart d’hora de joc, quan s’han quedat amb un home menys per l’expulsió, advertida pel VAR, de Pezzella. Fins a aquell moment, els de Pellegrini havien convertit Diego López en el millor dels espanyolistes. Amb fins a set intervencions, el gallec ha mantingut amb vida un Espanyol que no s’ha rendit malgrat la tempesta.

I és que el Betis ha atropellat el conjunt espanyolista a base de verticalitat i un ritme altíssim. Amb el talent de Canales i Fekir per dins i la profunditat dels catalans Álex Moreno i Héctor Bellerín pels carrils, els andalusos han portat de corcoll un Espanyol que s’ha vist obligat a defensar amb tots els efectius disponibles. Els blanc-i-blaus, malgrat tot, han aconseguit avançar-se en un atac aïllat conduït per RdT, que ha assistit Aleix Vidal perquè aquest rematés a plaer. L’Espanyol ha pogut doblar l’avantatge en el minut 39, quan Embarba s’ha precipitat i, després de deixar Pezzella a terra, ha volgut provar amb un xut amb l’exterior. Els dos avisos han esperonat el Betis, que dos minuts després ha iniciat una remuntada exprés que li ha permès capgirar el marcador abans del descans. Fekir i Willian José han aprofitat el descontrol i la falta de contundència defensiva dels espanyolistes.

Vuit minuts d'afegit

Vicente Moreno ha vist com el mig del camp associatiu que li havia funcionat contra l’Atlètic ha fracassat davant del Betis i l’ha sacrificat al descans per aportar múscul amb Keidi Bare i profunditat amb Loren. Dos canvis que no han alterat gaire el guió a la represa però que han acabat ajudant a l’equip a guanyar equilibri. L’Espanyol no ha tingut continuïtat amb la pilota ni tampoc ha sabut frenar les escomeses d’un Betis molt persistent fins que Pezzella li ha fet un gran favor clavant els tacs a la cama d’Aleix Vidal. Amb un home menys, el Betis s’ha replegat, i l’Espanyol ha buscat l’empat amb més fe que futbol.

Els blanc-i-blaus no estaven generant sensació de perill, però han aprofitat els vuit minuts de temps afegit. Avís per a navegants: els partits d’aquesta Lliga s’han de suar fins al final. En una jugada molt embolicada, Dimata ha provat un xut i Cabrera, que s’ha sumat a l’atac, ha resolt amb una rematada al fons de la xarxa. L’Espanyol salva el naufragi amb un punt, però no evita una imatge que haurà de millorar de valent en una setmana de dos partits.