RCD Espanyol

L’Espanyol s’ofusca i deixa escapar el tren de l’ascens directe

Els blanc-i-blaus sumen contra l’Sporting el sisè empat en vuit partits amb Manolo González i s'allunyen a sis punts del segon

2 min
Gastón Valles lamenta haver desaprofitat una clara ocasió a porteria buida

BarcelonaL’Espanyol segueix encallat i diu pràcticament adeu a qualsevol opció d’acabar la temporada en posicions d’ascens directe. Els blanc-i-blaus han sumat un nou empat (0-0) –el sisè en vuit jornades amb Manolo González– que el situa a sis punts de la segona plaça després del triomf del Leganés contra l’Eldenc. A més, queda a tres de quedar fora de les posicions de play-off. Tot per decidir en unes últimes quatre jornades que l’Espanyol afrontarà amb més dubtes que certeses. Tot el contrari que rivals directes com el Valladolid, proper rival dels blanc-i-blaus, o l’Eibar, que estan demostrant en aquest tram final que volen marxar de Segona per la via ràpida. 

Davant l’Sporting, Manolo González ha plantejat una alineació valenta, amb fins a quatre davanters. L’acumulació d’efectius a dalt, però, no ha aportat solucions. L’Espanyol ha buscat més el gol, però fins ben entrat el segon temps no ha tingut el control del partit. Gragera, l’únic perfil defensiu del mig del camp en endavant, ha aportat més fragilitat que seguretat al cometre nombroses pèrdues en zones de risc. Al seu costat, Aguado no ha estat clarivident a l’hora de donar l’última passada. Gairebé tot el perill s’ha generat per les bandes, on els extrems han tingut arribades però no la lucidesa per donar una passada de gol.

L’Espanyol ha mossegat amb una pressió elevada per provocar nombroses errades dels asturians en la seva zona de creació, però no ha estat capaç de castigar cap de les imprecisions defensives dels visitants. Gastón Valles ha tingut l’ocasió més clara, però ha rematat als núvols una centrada a l’àrea que havia superat el porter. Si un pecat no pot cometre l’Espanyol a hores d'ara és precisament no ser precís de cara a porteria. Afortunadament per als locals, l’Sporting s’ha limitat a ensenyar els ullals en algun contraatac aïllat. 

Les imprecisions dels atacants periquitos i les pica-baralles del segon temps han refredat l’ambient d’un Stage Front Stadium que ha superat per primer cop aquest curs els 25.000 espectadors. Només amb l’empenta de la grada no n'hi ha hagut prou per tombar la resistència d’un Sporting que ha blocat l’únic avís de Braithwaite. No perdre no és suficient a Segona. L’Espanyol necessitarà molt més futbol, i més d’un miracle, per no acabar el curs entre llàgrimes. 

  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Espanyol: Joan Garcia; Omar, Sergi Gómez, Cabrera, Brian Oliván; Jofre (Roca, 58’), Gragera, Aguado (Bare, 82’), Puado (Lazo, 67’); Gastón Valles (Melamed, 82’) i Braithwaite. Entrenador: Manolo González.
  • Sporting Gijón: Yáñez; Rosas, Insua, Diego, Cote; Hassan (Queipo, 74’), Nacho Mendez (Mesa, 87’), Róber Pier, Gaspar (Villalba, 61’); Otero i Mario González (Djuka, 88’). Entrenador: Miguel Ángel Ramírez Medina.
  • Gols: cap.
  • Àrbitre: Milla Alvendiz (Comitè Andalús).
  • Targetes grogues: Róber Pier (6’), Omar (25’), Gragera (48’), Insua (50’), Brian Oliván (72’), Hassan (73’), Cabrera (78’).
  • Targetes vermelles: cap.
  • Estadi: Stage Front Stadium, 25.015 espectadors.
stats