RCD Espanyol
Esports 20/02/2022

L'Espanyol frena el Sevilla i fa un favor al Reial Madrid (1-1)

Els blanc-i-blaus no aprofiten l'expulsió de Koundé en un tram final molt obert

3 min
Darder ha firmat el gol de l'empat de l'Espanyol contra el Sevilla

Cornellà de LlobregatCornellà-El Prat ha tornat a amargar la tarda a un dels grans de la Lliga. Aquest cop ha sigut el Sevilla (1-1) l’equip que no ha aconseguit assaltar el fortí d’un Espanyol que, tot i no ser superior futbolísticament al conjunt de Lopetegui, ha tingut ocasions clares de sobres per acabar enduent-se els tres punts contra un dels aspirants al títol. Els andalusos marxen de l’RCDE Stadium a sis punts del Reial Madrid, però sobretot amb la sensació que s’han complicat la vida en un partit que semblaven tenir controlat i que se’ls ha complicat en el tram final. La primera victòria blanc-i-blava del 2022, però, continua resistint-se. 

Vicente Moreno ha mantingut la base de l’equip que va empatar contra el Barça, amb l’única novetat d’Óscar Gil, que tornava de sanció. L’Espanyol ha sortit amb les idees clares, ben abrigat darrere però sense renunciar a la pilota quan tenia l’ocasió. Davant, però, tenia un senyor equip que ha demostrat per què es manté viu en la lluita pel títol. Els de Lopetegui dominen molts registres, tant ofensius com defensius. Són l’equip que més estona té la pilota a domicili de la Lliga, però alhora té jugadors per córrer i d’altres amb bon peu a pilota aturada. 

L’Espanyol ha mostrat una imatge competitiva similar a la que va exhibir al derbi. Els blanc-i-blaus no s’han limitat a contenir els andalusos, sinó que han intentat ser ambiciosos i buscar alguna cosa més que l’empat trepitjant amb freqüència la frontal rival. Allà, però, els de Vicente Moreno han topat una vegada i una altra contra les torres d’un Sevilla impermeable per dalt i per baix. Entre Koundé, Diego Carlos, Fernando i Jordán formen un mur defensiu gairebé inexpugnable. Amb raó el Sevilla és l’equip menys golejat de la Lliga. La poca feina que ha tingut Bono, un xut de RdT des de la frontal amb l’esquerra, l’ha solucionat sense problemes el porter marroquí. 

El Sevilla no s’ha posat nerviós amb els millors minuts de l’Espanyol, i ha demostrat que té un fons d’armari envejable: Martial, el punta incorporat aquest gener, s’ha retirat de la gespa per problemes físics durant la primera meitat, i en el seu lloc ha entrat un Papu Gómez que ha sacsejat el partit. El menut i hàbil argentí ha revolucionat el Sevilla generant desequilibri des del costat esquerre. De les seves botes ha nascut l’assistència, una centrada al segon pal que ha enganyat la defensa local i que ha rematat Rafa Mir. 

Koundé canvia el partit

Tot i començar perdent, l’Espanyol s’ha refet bé. Els blanc-i-blaus han trobat l’empat a l’inici de la represa, quan Darder ha aprofitat una relliscada de Koundé per rematar de cap tot sol, dins de l’àrea, una precisa centrada d’Óscar Gil. Lopetegui ha reaccionat ràpidament i ha incorporat migcampistes de bon peu per posar una marxa més i intensificar el domini. El Sevilla ha collat, i de quina manera, un Espanyol que aquest curs ha demostrat de sobres que sap patir contra els grans. Als blanc-i-blaus els ha costat molt sortir de la cova, però un dels cops que ho han aconseguit han estat molt a prop de trobar premi. Una centrada al segon pal de RdT l’ha rematat desviat Yangel quan ho tenia tot a favor per fer el segon. No s’ho creia el veneçolà, que a la primera meitat ja havia desaprofitat una altra gran ocasió, quan ha enviat als núvols un refús de Bono. 

L’avís no ha alterat els plans del Sevilla, que ha seguit decidit a buscar el segon contra un Espanyol replegat que s’ha enfonsat massa aviat. Ja fos per falta de cames o, senzillament, per mèrits del Sevilla, els blanc-i-blaus s’han tancat darrere per protegir-se, un escenari que els ha obligat a resistir les nombroses ofensives visitants. El guió del partit, però, ha acabat fent un gir dràstic en l'últim quart d’hora de joc, quan Koundé ha perdut els papers i li ha deixat anar un cop de colze a Puado, que l’agafava de la samarreta. Ja tenia una groga, però González Fuertes li ha ensenyat la vermella directa. L’Espanyol amb prou feines ha aconseguit aprofitar la superioritat numèrica, però ha acabat generant un contraatac perillosíssim que Aleix Vidal no s’ha atrevit a resoldre i que RdT ha acabat xutant al cos d’un defensa. L’Espanyol, més prudent que ambiciós, ha acabat donant per bo un punt contra un altre dels grans de la Lliga que el situa una mica més a prop de l’objectiu. 

stats