Esports 28/07/2021

L’Espanyol oficialitza el fitxatge de l’exblaugrana Sergi Gómez

És la primera incorporació d’aquest estiu i firma fins al 2024, amb opció d'un curs més

i
Roger Requena
2 min
Sergi Gómez, primer fitxatge de l'Espanyol pel curs 2021-22

BarcelonaL’Espanyol ja té el seu primer fitxatge per a la temporada 2021-22. A poc més d’un mes per al tancament del mercat estiuenc, l’entitat blanc-i-blava ha oficialitzat l’arribada de Sergi Gómez, que completarà la nòmina de centrals. L’Espanyol pagarà una quantitat simbòlica pel jugador català, a qui li quedava un any de contracte al conjunt andalús. El defensa firma fins al 2024, quan tindrà 32 anys, amb opció d’ampliar-lo un any més. El jugador ha superat aquest dimarts la revisió mèdica a la clínica Corachan i serà presentat en els dies vinents a l'RCDE Stadium. Avui viatjarà a Marbella per incorporar-se a l'estada de pretemporada.

Les negociacions pel defensa d’Arenys de Mar estaven força avançades des del cap de setmana, quan el Sevilla va donar el seu braç a tòrcer i va rebaixar les seves pretensions econòmiques, ja que necessitava retallar la seva massa salarial. L’acord arriba un dia abans que el club anunciï, aquest dijous, un nou patrocini comercial que li permetrà incrementar els seus ingressos i, per tant, ampliar el marge salarial disponible. 

A l’ombra de Diego Carlos i Koundé, Sergi Gómez volia recuperar protagonisme, i ha trobat a l’Espanyol el lloc ideal per fer-ho, ja que li permet tornar a casa la mateixa setmana en què ha estat pare. Poder tornar a jugar i fer-ho a prop de la seva família han sigut dos al·licients determinants que han fet decantar aquest defensa, de 29 anys, per la proposta de l’Espanyol en detriment d’altres ofertes que havia rebut. 

L’entitat blanc-i-blava s’endú per un preu assequible un central dretà –fins ara només tenia Lluís López– que assegura bona sortida de la pilota i que aporta experiència a Primera, uns requisits que encaixaven tant a l’àrea esportiva com a la financera. El club volia apostar per un perfil veterà que pogués fer parella amb Cabrera i avançar David López al mig del camp i que, de retruc, permetés no dependre de dos joves com Lluís o Calero, que en principi tindran un paper secundari en el retorn a Primera. 

L’arribada de Sergi Gómez aportarà experiència en una plantilla que s’ha rejovenit força en els últims anys. El defensa se sumarà al reduït grup de jugadors, només cinc, que superen els 100 partits a Primera de l’actual plantilla blanc-i-blava: Diego López, Sergi Darder, David López, Dídac Vilà i Embarba. 

De Tomás no es conforma amb la permanència

La seva incorporació ha d’ajudar a aportar fiabilitat a una defensa que ha encaixat gols en els tres partits de pretemporada disputats aquest estiu. El missatge des de la plantilla és clar, tal com va reconèixer Raúl de Tomás després de l’empat contra el Granada: “No m’agrada ni vull parlar aquest any de permanència, hem de ser guanyadors, intentar optar a alguna cosa més. I si no es dona, ho acceptarem. Volem lluitar per alguna cosa més gran que la permanència”. El davanter assenyala el camí.

stats