Futbol
Esports 02/01/2023

L'Espanyol impugna el derbi per "alineació indeguda" de Lewandowski

El club periquito creu que la presència del davanter polonès del Barça al partit de dissabte era il·legal

2 min
Robert Lewandowski i Mateu Lahoz, durant el Barça-Espanyol

BarcelonaL'Espanyol ha presentat un escrit de denúncia a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per impugnar el derbi de dissabte contra el Barça argumentant una presumpta "alineació indeguda" de Robert Lewandowski. El club blanc-i-blau diu que va advertir tant l'àrbitre Mateu Lahoz com la mateixa RFEF de la presència del davanter centre polonès, que va rebre la suspensió cautelar de part d'un tribunal ordinari de la sanció de tres partits per la vermella que va veure al camp de l'Osasuna abans de l'aturada del Mundial.

L'Espanyol considera que el davanter del Barça hauria d'haver complert el càstig en el derbi. El club blanc-i-blau avisa que farà servir "tots els recursos" al seu abast per defensar els seus interessos. "Aquesta flagrant injustícia posa en risc l'essència de la nostra competició i se sustenta en una resolució precipitada i amb mancances jurídiques evidents", exposa en un comunicat enviat aquest dilluns, dos dies després que cap representant perico assistís al Camp Nou en senyal de protesta.

El comunicat de l'Espanyol.

“Creiem que hem de fer el que hem fet, que és defensar els nostres interessos i els de la competició. El Barça ha fet legítimament el que considerava que havia de fer per afavorir els seus interessos, però considerem que va en contra dels nostres i dels interessos de la competició. Aquest camí, per a nosaltres, és molt perillós. El recorregut que l'escrit tingui a la RFEF el decidiran ells. Però també s'hauran de pronunciar i explicar com defensarà els interessos de clubs que, com nosaltres, no vam poder apel·lar el dia abans d’un partit", afegeixen fonts de l'Espanyol a l'ARA. Cal recordar que una estona abans del partit el comitè de competició de la RFEF es va reunir de manera extraordinària per estudiar la mesura cautelar a Lewandowski. L'estament va concloure que no es podia fer res contra la resolució d'una instància ordinària i no esportiva.

Lewandowski continua estant sancionat per tres partits, però podria arribar a jugar el d'aquest diumenge contra l'Atlètic de Madrid al Cívitas Metropolitano si la mesura cautelar es manté vigent. Si finalment disputés el compromís, el càstig l'hauria de complir els compromisos de Lliga consecutius següents, que en aquest cas són contra el Betis, el Getafe i el Girona.

stats