RCD Espanyol

L'Eldenc fa baixar els fums a un Espanyol que s'encomana a l'èpica

Els blanc-i-blaus salven un punt al minut 104 davant d'un acabat d'ascendir gràcies a un penal transformat per Puado

Puado ha marcat dos gols per rescatar l'empat de l'Espanyol davant l'Eldenc
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Espanyol: Pacheco; Omar, Calero, Cabrera, Ramon (Oliván, 60’); Lozano (Jofre, 69’), Expósito (Lazo, 88’), Melamed; Salvi (Bare, 46’), Puado i Braithwaite. Entrenador: Luis García
  • Eldenc: Vallejo; Abad, Carlos Hernández, Dumic, Poloni; Chapela (Jorquera, 79’), Ortuño, Timor, Marc Mateu (Bernal, 68’); Soberón (Salcedo, 58’) i Andone (Lachhab, 68’). Entrenador: Fernando Estévez
  • Gols: 0-1 Soberón (10’), 0-2 Chapela (15’), 1-2 Braithwaite (50’), 1-3 Andone (52’), 2-3 Puado (59’), 3-3 Puado, de penal (104')
  • Àrbitre: Moreno Aragón (Comitè Madrileny)
  • Targetes grogues: Ortuño (8’), Omar (25’), Calero (30’), Abad (45’), Dumic (47’), Chapela (77’), Bare (100')
  • Targetes vermelles: cap
  • Estadi: RCDE Stadium, 20.773 espectadors

Dotze minuts d'afegit ha necessitat l'Espanyol per salvar un punt davant de l'humil Eldenc (3-3). El club blanc-i-blau ha salvat un empat in extremis gràcies a un gol de penal de Puado al minut 112. La parròquia de Cornellà-El Prat ha tornat a comprovar que no en tindrà prou amb el pes de l’escut per sortir de Segona. L'Eldenc sí que n’ha tingut prou amb ser efectiu en atac i ordenat en defensa per portar fins al límit un Espanyol que ha patit una cura d'humilitat, i que haurà d’esperar per assaltar el liderat. Com ja va passar davant de l’Amorebieta, un altre equip acabat de pujar de Primera Federació, ha començat manant amb un 0-2. Un inici desafortunat que ha passat factura als periquitos en un Stage Front Stadium que, lluny de ser cap fortí, s’està convertint en un estadi assequible per als més modestos de la categoria. Costa ben poc marcar-li a un Espanyol que, sense contundència defensiva, ha rebut set gols en sis jornades.

Els rivals li han perdut el respecte a un Espanyol a qui saben com buscar-li les pessigolles. Saben que, collant determinats jugadors, poden trobar premi. Perquè Luis García no negocia l’inici de joc en curt des de darrere, una fórmula que implica assumir certs riscos. Amb una pressió elevada, l’Eldenc ha provocat una errada de Lozano primer i un desordre defensiu després. Soberón i Chapela han fet emmudir l’afició blanc-i-blava, que ha lamentat poc després el desencert en atac d’un Espanyol que podria haver marxat al descans per davant. Braithwaite, Salvi i Melamed han desaprofitat tres ocasions claríssimes dins de l’àrea. Amb Pere Milla absent per la recent paternitat, l’Espanyol ha basat el seu joc en les centrades de Ramon i la inspiració d’un Melamed que continua enyorant un soci al mig. Urgeix que Aguado, que va ser fitxat fa uns dies, es posi ràpidament a to.

Les presses i la precipitació en atac han penalitzat un Espanyol que no ha trobat encert fins a l’inici de la represa. Braithwaite ha donat vida als espanyolistes amb un gol matiner, però l’alegria blanc-i-blava tot just ha durat uns segons. Immediatament després, Andone ha firmat l’1-3 amb el cap. També amb el cap, Puado ha revifat un conjunt blanc-i-blau que s’ha negat a rendir-se. L'equip ha buscat l’empat per tots els mitjans, més per acumulació que per inspiració. Enmig del desordre, Cabrera ha tingut a tocar el 3-3 amb una rematada de cap al pal. L'Espanyol no ha defallit: a l'últim minut, Keidi Bare ha provocat un penal. Puado no ha fallat, firmant així el seu doblet. Ha faltat joc i contundència defensiva davant d'un Eldenc que marxa amb un punt. Avís per a navegants: l'Espanyol no perd mai la fe. Això sí, a Segona no s’hi val a badar. Per això és la competició més igualada d'Europa.