Futbol - La Lliga
Esports 25/02/2023

L'Atlètic de Madrid esgarrapa un empat èpic al Bernabéu i fa un gran favor al Barça

Tot i jugar gairebé mitja hora amb un home menys, els de Simeone aconsegueixen privar el conjunt blanc de sumar els tres punts (1-1)

Celebració del gol de l'Atlètic de Madrid.

BarcelonaAmb un gol de cap imperial de José María Giménez l'Atlètic de Madrid ha estat a punt d'assaltar el Santiago Bernabéu tot i jugar gairebé mitja hora amb un home menys. Els matalassers, que s'han quedat sense Ángel Correa des del minut 64 per una agressió ingènua, s'han avançat al marcador al minut 78. Giménez ha rematat com un colós una gran centrada d'Antoine Griezmann, però la reacció blanca ha arribat poc després. El davanter del filial Álvaro Rodríguez ha empatat set minuts després, també amb una gran rematada de cap. Els blancs, que han tingut cinc minuts d'afegit, han intentat assetjar la porteria matalassera, però els de Diego Pablo Simeone han pogut rescatar un empat èpic (1-1). Si aquest diumenge el Barça supera l'Almeria a domicili (18.30 h, Movistar LaLiga), ampliaran fins a deu el coixí de punts respecte del Reial Madrid.

En un partit amb poques ocasions a banda i banda, els matalassers poden estar satisfets amb la seva actuació al feu blanc. El duel ha estat igualat en tot moment, amb els primers quaranta-cinc minuts marcats per molt joc estèril al mig del camp i per la lesió de Reinildo, que ha deixat l'Atlètic de Madrid sense el seu defensor que estava més en forma –tot i que ha suposat l'entrada de Giménez al partit–. A la segona meitat el guió continuava igual fins que, durant un servei de banda, Ángel Correa ha colpejat lleugerament amb el colze el madridista Rüdiger, que hi ha posat més pa que formatge. L'acció del davanter argentí, per molt ingènua que hagi sigut, podia ser castigada com a expulsió amb el reglament a la mà i així ho ha determinat Gil Manzano. Això ha condicionat els matalassers, ja que els de Carlo Ancelotti han acaparat la possessió a partir de l'avantatge numèric.

Però el monopoli de pilota blanc no s'ha traduït en ocasions clares davant un conjunt visitant molt solidari i intens en defensa. En les poques ocasions dels blancs, Jan Oblak s'ha erigit en un mur infranquejable. Els minuts passaven, amb el Reial Madrid movent la pilota de banda a banda, però sense poder esquerdar l'entramat defensiu dels del Cholo. Finalment, gràcies a una falta llunyana, els matalassers s'han pogut avançar després d'una centrada tan deliciosa com precisa de Griezmann i una rematada colossal de Giménez, impossible per a Courtois. Els blancs s'han bolcat a l'atac i el jove del Reial Madrid Castella Álvaro Rodríguez ha aprofitat una bona assistència de Luka Modric per empatar i evitar una derrota que els hauria fet pujar els colors. El Barça té ara una oportunitat d'or aquest diumenge per donar una estocada gairebé definitiva a la Lliga.