Apunts en calent
Esports 20/05/2023

Kounde s'està guanyant subvencionar els fitxatges: els apunts en calent del Barça - Reial Societat

El francès, substituït al descans després d'una nova distracció en fase defensiva

2 min
Sorloth superant Kounde en el Barça - Reial Societat.

BarcelonaVictòria clara i merescuda de la Reial Societat al Camp Nou. Un Barça de ressaca va caure contra un dels equips que millor futbol practica de la Lliga. Excel·lent lectura tàctica d'Imanol Alguacil, tècnic donostiarra, refrendada amb dos gols de Merino i Sorloth. A continuació, uns apunts en calent.

Kounde, a examen. Si el Barça ha guanyat la Lliga ha sigut pel seu sistema defensiu, comandat per Ter Stegen i Araujo i reforçat amb la irrupció de Balde i els fitxatges de Christensen i Kounde. Però aturem-nos en el francès, un jugador tan singular –celebrem que no tingui "entorn" i que vesteixi com vesteix– com irregular. Ha demanat fer de central perquè de lateral dret, que és on més ha jugat, no es troba còmode. Xavi li va donar el gust contra la Reial, però va sortir a la foto del 0-1 basc i va anar a la dutxa abans d'hora. No està per decidir la posició, sinó per justificar els 50 quilos que va costar. Que espavili, que hi ha fair play per eixugar.

On s'ha de firmar? Encara que no ho sembli, la sortida de Busquets, que tindrà el seu comiat especial contra el Mallorca, genera poc en termes de marge salarial, ja que acaba contracte. Tanmateix, feina hi haurà per fer espai financer al seu relleu, que segons Xavi és "la prioritat" d'aquest mercat de fitxatges. Per sobre de Messi, obsessió de Laporta, o d'un interior tipus Gündogan. El Camp Nou va veure de prop Zubimendi, un migcentre interessant, sí, però que encara ha de menjar moltíssimes sopes per equiparar-se a Kimmich, una alternativa que s'ha ofert els últims dies. Si l'alemany de veritat és possible, endavant les atxes. Upgrade claríssim.

Ni amb la Lliga guanyada. Tret de les baixes per precaució de Pedri i Araujo i per sanció de Gavi, Xavi va posar un onze ple de titulars sis dies després de confirmar el títol al derbi. Va sorprendre sobretot que Iñaki Peña veiés el partit des de la banqueta. El reserva de Ter Stegen estava cridat a aparèixer en aquest tram poc transcendent del curs per premiar la seva paciència i no posar en risc els rècords de l'alemany, que ja el va apartar de la titularitat a la Copa del Rei. Repartir els minuts sota els pals és saludable per al grup. Apuntem-ho en la llista de deures.

Un exercici de barcelonisme. Més de 88.000 persones van poblar les graderies del Camp Nou per aplaudir els campions de Lliga en un partit amb poc al·licient esportiu. 88.000 seguidors i seguidores van ampliar la tendència d'una temporada en què, com bé va prometre Laporta, el barcelonisme ha recuperat l'alegria. Per això xoca tant que només uns 6.000 abonats hagin demanat el passi a Montjuïc el curs que ve. És veritat que els preus són alts (els abaixaran) i que les facilitats de mobilitat són exigües, però 6.000 són molt poques peticions. Anar a l'Olímpic no és una atracció, sinó una necessitat. Cal una reflexió col·lectiva.

stats