Apunts en calent

Koeman es guanya una segona oportunitat: els apunts en calent de la final de Copa

Ningú més somrient que l'holandès, que guanya el primer títol com a entrenador del Barça

2 min
Koeman abraça Piqué a la final de Copa.

Barcelona¿Haurà d'esperar, Xavi? El Barça va revenjar-se de Villalibre i la trompeta. Messi va redimir-se amb dos gols de l'expulsió a la Supercopa i torna a aixecar un títol quan encara ha de dir si segueix o marxa. Un que vol quedar-se i no para de reivindicar la seva tasca és Koeman. No hi havia un home més somrient a Sevilla que l'holandès, que sap que els resultats han d'acabar d'alimentar el suport de Laporta. El nou president culer ja té servida part de la resposta per tancar el debat i reparar la tebiesa sobre el futur de la banqueta. Amb les seves limitacions, l'heroi de Wembley s'ha guanyat una segona oportunitat.

De Jong té un color especial. No deixa de ser curiós que les últimes dues apostes milionàries de Bartomeu hagin posat els fonaments del primer títol de Laporta. Després de mitja part de domini sense encert, Griezmann i De Jong van començar a ajusticiar l'Athletic amb dos gols que demostren l'olfacte del francès i sobretot la classe mundial de l'holandès, que jugui on jugui assegura un bon rendiment. Ara bé, és quan pot córrer en vertical i trepitjar l'àrea que l'ex de l'Ajax transmet tot el seu esplendor. L'1-0 el va servir amb un guant des de la banda, el 2-0 el va signar ell mateix rematant en posició d'ariet i el 3-0 el va teixir per a Messi. Festival.

Piqué coix guanya finals. "Eren uns putos assassins". Així va definir Guardiola la generació del triplet del 2009, de la qual sobreviuen Messi, Busquets i Piqué al Barça actual. Gran partit dels tres a La Cartuja, però especialment meritòria l'actuació del central català, que va participar infiltrat per minimitzar els problemes de genoll que li fan la guitza des del novembre. Quasi descartat dijous al matí, Piqué va forçar per estar present a una final que ell mateix va patrocinar marcant el gol decisiu de la remuntada a semifinals contra el Sevilla. Williams no el va poder retratar ni una vegada. Jugar mig coix no li va restar instint.

Riqui, sense premi. Com que el reglament de la RFEF és diferent que el de la Lliga, Koeman només va poder convocar 19 jugadors per a la final de Sevilla. Els descartats a l'últim moment van ser Riqui Puig, Pjanic, Junior i Matheus. Molt quadrats els ha de tenir Koeman per relegar el bosnià, que va costar 60 milions d'euros a l'estiu, i sobretot el vallesà, que precisament a la Copa ha deixat actuacions decisives per remuntar eliminatòries. L'alternativa va ser convocar els dos porters suplents i Umtiti, un defensa que no transmet seguretat. L'únic migcampista de refresc va ser Ilaix, un juvenil de 18 anys. Significatiu.

stats