Barça

El canvi de parer de Koeman en només 24 dies

Si el tècnic va dir que s'havien de conformar quedant "als primers llocs de la Lliga", ara considera que poden "intentar guanyar el campionat"

2 min
Ronald Koeman al costat de Riqui Puig durant l’entrenament d’ahir al matí a la Ciutat Esportiva previ al duel contra l’Atlètic de Madrid.

Després d'uns dies de relativa calma, Ronald Koeman torna a l'escena i ha atès la premsa abans del partit contra el València d'aquest diumenge al Camp Nou (21 h, Movistar LaLiga). El preparador encara una setmana de tres partits en què es jugarà el poc crèdit que li queda al capdavant de la banqueta del Barça. "Hem de millorar coses que ens han faltat els últims partits. Sobretot en defensa. Juguem a casa i volem guanyar", ha arrencat amb força Koeman ja en la primera resposta.

"Intento estar tranquil i centrar les meves energies en les coses que puc controlar. El president ja em va defensar [abans del partit contra l'Atlètic de Madrid], però no hi ha cap dubte que qualsevol entrenador ha de guanyar partits", ha afegit sobre la seva delicada situació. "He vist l'equip molt concentrat els últims dies". I ha sorprès amb un canvi de parer: si el 22 de setembre va dir que l'equip s'havia de conformar "a quedar als primers llocs de la Lliga", ara considera que si recupera els jugadors lesionats "hi ha plantilla per intentar guanyar el campionat".

Contra el València, Koeman podria recuperar el Kun Agüero. "Ha millorat força físicament. Va bé, però encara li falta ritme de partits i to físic. Però això l'ha de guanyar entrant en els partits, com ja va passar amb Ansu Fati. Hi ha la possibilitat que entri a la llista de convocats, l'altre dia va disputar uns 25 minuts [en un partit d'entrenament contra el Cornellà]. És una qüestió de físic, no de qualitat. La seva qualitat dins l'àrea ja l'ha demostrat i esperem que ens pugui ajudar". Koeman també ha parlat de Dembélé, que encara la recta final de la recuperació: "És complicat afirmar si podrà arribar al clàssic. És cert que encara falta una setmana per al partit contra el Reial Madrid. Sincerament, no puc saber ara si estarà a punt. Respecte a la seva renovació, això ja és un tema del club". Sobre Ansu Fati, no ha descartat que pugui ser titular contra el València, però ha alertat que "no pot jugar sencers els tres partits d'aquesta setmana".

L'entrenador blaugrana també ha parlat d'un altre nom propi, Busquets, que va ser escollit el millor jugador de la fase final de la Lliga de les Nacions de la UEFA per la seva participació amb la selecció espanyola. "La seva qualitat no està en dubte. És cert que com a equip podem ajudar-lo més. Amb el tema de pressió no podem comparar el Barça amb Espanya. Hem de millorar com a equip perquè ell es pugui sentir més còmode. D'això depèn també el seu futur a l'equip".

stats