Bàsquet - Lliga Endesa
Esports 28/01/2023

Tres lustres per tornar a guanyar a Fontajau: l'Instant Replay de l'ARA

El Barça supera el Bàsquet Girona en el partit que obre la segona volta

2 min
Kameron Taylor

BarcelonaEl Barça va començar la segona volta amb una victòria a Fontajau. L'última vegada que l'equip havia jugat un partit de la Lliga Endesa al pavelló gironí havia sigut 5.572 dies abans, quan el 27 d'octubre del 2007 es va imposar a un rival en què va destacar Marc Gasol. En aquell partit es va necessitar una pròrroga, no com el d'ahir que es va decidir durant una segona meitat en què els visitants van sentenciar.

El motiu de la primera derrota en cinc partits

El Bàsquet Girona havia aconseguit deixar els rivals amb una mitjana de 69,5 punts en els últims quatre partits de la Lliga Endesa. La xifra havia coincidit amb una ratxa de quatre victòries. L'equip entrenat per Aíto García Reneses no va poder allargar la dinàmica contra un Barça que va sumar 84 punts. Els percentatges de tir del conjunt culer van ser molt sòlids; un 53% en tirs de dos i un 34% en triples.

Okeke debuta, però Allen concentra les mirades

El Joventut de Badalona va sumar un triomf important a la pista del Surne Bilbao Basket. Carles Duran va aprofitar un partit còmode per fer debutar Leonardo Okeke, el pivot cedit per l'Olímpia de Milà. L'italià tan sols va disputar 53 segons. Més productiva va ser l'aportació d'un altre jove de 19 anys: Miguel Allen. L'aler va sumar 10 punts i 7 rebots en el seu setè partit a la Lliga Endesa.

El Baxi Manresa, a ritme de vertigen

Un complet estudi estadístic realitzat per Gerard Castañé i Dani Barranquero ha servit per determinar que l'equip de la Lliga Endesa que més aposta per un joc ràpid és el Baxi Manresa. El conjunt bagenc va utilitzar 1.356 possessions en els 17 partits de la primera volta. La mitjana és de 78,6 possessions per partit, una xifra que supera els registres del l'UCAM Múrcia i el Madrid, el seu rival aquest diumenge.

stats