FÓRMULA 1 - GP SOTXI
Esports 30/09/2018

El joc en equip de Mercedes fa més líder Hamilton

L’anglès amplia l’avantatge respecte a Vettel gràcies a l’ajuda de Bottas

Roger Requena
2 min
Bottas i Hamilton celebrant el triomf de Mercedes a Sotxi, on el finlandès va ajudar l’anglès a reforçar el seu liderat respecte a Vettel.

BarcelonaA Mercedes tenen clares dues coses. D’una banda, que Hamilton ha de ser el pròxim campió del Mundial de Fórmula 1. De l’altra, que és un esport d’equip. I no només pel gran nombre d’enginyers, mecànics i resta de membres que formen part de les escuderies, sinó per l’ajuda que es poden donar els dos pilots d’un conjunt com el seu. Ahir Valtteri Bottas tenia a les seves mans el que hauria sigut el seu primer triomf de la temporada –i el quart de la seva carrera a la Fórmula 1–, però va acceptar el seu rol de gregari i va cedir a Hamilton el liderat a Sotxi.

El finlandès, que sortia des de la 'pole', manava sense discussió després de defensar-se en una gran sortida dels Mercedes, que van resistir l’empenta inicial dels Ferrari. Però lluny de fer la seva, es va deixar avançar per Hamilton, que s’estava desempallegant de la pressió de Vettel, imminent perseguidor al Mundial. Bottas va frenar conscientment al revolt 13, un lloc estudiat i evidentment pactat entre els dos pilots, perquè era la part del circuit més adequada per fer l’intercanvi de posicions en cas de necessitat. Així, el finlandès només va perdre una posició, perquè va cedir l’espai just perquè només Hamilton el passés. La resta de la cursa se la va passar marcant el ritme perquè Vettel no fos capaç de superar-lo i, per tant, per permetre a Hamilton ampliar en 10 punts –en total, 50, a falta de cinc curses– la diferència respecte al pilot alemany de Ferrari, cada cop més allunyat del Mundial. “Difícil dia per a tu, després en parlarem, t’ho compensarem”, van reconèixer amb agraïment els responsables de Mercedes a Bottas.

Aniversari feliç per a Verstappen

L’altre nom propi a Sotxi va ser el de Max Verstappen que, tot i sortir des de la 19a posició, va anar avançant fins a acabar cinquè el dia del seu 21è aniversari. El jove belga va liderar la cursa durant una bona part de les voltes, fins que es va aturar a canviar els neumàtics. Quan va tornar a la pista es va col·locar al darrere dels Ferrari. “L’enhorabona per la cursa i pels teus 21 anys! Un gran dia”, va felicitar-lo l’equip.

stats