Barça

Guardiola juga el seu partit amb Eric García

L'entrenador del Manchester City, al corrent de les negociacions entre el Barça i el central català

3 min
Guardiola parla amb Eric García durant un entrenament del Manchester City

Barcelona"És un dels meus jugadors favorits. Tant de bo tenir-ne 15 com ell. Posa bona cara en els bons i en els mals moments. Ajuda l'entrenador i els companys encara que no jugui. Sempre pensa en l'equip. No ha anat convocat per a la final de la Carabao Cup perquè crec que fitxarà pel Barça". Això és el que va dir Pep Guardiola sobre Eric García després de guanyar el seu trentè títol com a entrenador. Si bé ningú li va preguntar en concret pel central de Martorell, ell va voler destacar-lo enmig d'una resposta per elogiar els futbolistes que menys estan jugant últimament al conjunt citizen.

García porta només 10 partits i 693 minuts aquesta temporada. Rivalitza amb Nathan Aké i Kun Agüero per ser l'integrant amb menys protagonisme de la primera plantilla de l'actual líder de la Premier. Guardiola justifica el seu paper residual en el fet que acaba contracte al juny i té decidit marxar al Barça, però al mateix temps enumera generosament els seus atributs, que el curs 19/20 van permetre-li sumar 25 participacions i quasi 1.900 minuts.

La interpretació més lògica de la situació és que l'entrenador dona per perdut el jugador i que per aquest motiu decideix promocionar-ne d'altres que sí que formaran part de la plantilla del City la campanya que ve. Tanmateix, hi ha qui no té tan clar que el missatge sigui així de fàcil de descodificar. Fonts de la negociacions entre el club blaugrana i Eric García consideren que Guardiola, amb aquestes declaracions, demostra que encara creu que pot seduir el central format a La Masia perquè continuï la seva carrera professional a Anglaterra.

"El pressiona amb bones paraules perquè renovi", asseguren, perquè sap que el futbolista només té un acord verbal amb el Barça, pactat a finals del 2020, i que ara, després de l'arribada de Joan Laporta a la presidència culer, la proposta que li fan des del Camp Nou és a la baixa. Les converses segueixen entre les parts i la voluntat de García és tornar a casa després d'anar a l'Eurocopa amb la selecció espanyola. Però Guardiola, segons interpreten a la taula de negociació, intenta "jugar el seu partit" amb els dubtes del defensa ara que veu que l'aposta que fan per ell des de la direcció esportiva blaugrana no és tan ambiciosa com fa uns mesos.

"Busquem altres fórmules amb xifres semblants"

I és que Laporta manté la intenció d'incorporar, lliure de traspàs, el central de Martorell, però ho vol fer a la seva manera. Per això ha autoritzat Mateu Alemany perquè refaci l'oferta de fa uns mesos i l'adapti a la crua realitat de l'entitat. "Estem buscant una altra fórmula amb xifres semblants que ens ha de permetre entrar a la massa salarial del curs que ve", explicaven fa uns dies a l'ARA fonts blaugranes, que pretenen que García hi torni a posar de la seva banda per confirmar el seu retorn. El Barça busca que el futbolista passi de fixos a variables determinats conceptes de l'acord que té emparaulat des de fa mesos. La mesura donaria un marge extra al club per satisfer altres necessitats de la planificació esportiva, com ara l'arribada d'un atacant de primer nivell o les renovacions estratègiques d'Ilaix, Pedri i Ansu Fati, però també frena l'entusiasme de García, que entén que ja ha posat prou facilitats per certificar el seu fitxatge.

Josep Guardiola i Eric Garcia

Malgrat els capítols habituals de qualsevol negociació amb tres parts interessades, el més probable és que Eric García solucioni les diferències que té amb el Barça, canviï d'aires els pròxims mesos i posi fi d'aquesta manera a un serial que dura des de fa més d'un any. La tercera finestra de mercat serà la vençuda amb un jugador que arribarà al Camp Nou per reforçar la defensa i més concretament per preparar el relleu de Gerard Piqué. Si l'acord s'acaba confirmant, García completaria una flota de centrals en què hi haurà majoria de jugadors amb passat al futbol formatiu blaugrana i de la qual cauria amb tota seguretat Samuel Umtiti, a qui no es descarta entregar la carta de llibertat si no es rep cap oferta per ell.

stats