Barça

El primer gol de Lewandowski es fa pregar (0-2)

El Barça tanca la gira nord-americana amb una victòria contra els New York Red Bulls

Robert Lewandowski, en acció en el partit entre el Barça i els New York Red Bulls

BergaRobert Lewandowski feia que no amb el cap i somreia amb sorna. Havia desaprofitat una nova ocasió de gol. El davanter polonès ha tingut fins a set oportunitats clares per marcar, però, o bé per la falta de punteria o bé per l'encert del porter, la pilota no ha acabat al fons de la xarxa. L'estrella blaugrana ho ha intentat de totes les maneres i ha comptat amb la complicitat dels companys, que també han intentat que s'estrenés com a golejador amb el Barça. Però no hi ha hagut manera. En canvi, sí que ha marcat Dembélé, futbolista que està aprofitant la pretemporada per reivindicar-se. I Memphis, un jugador que està a la rampa de sortida malgrat que el neerlandès es vol aferrar a l'equip amb dents i ungles.

El Barça ha tancat la gira nord-americana amb una victòria contra els New York Red Bulls (0-2). Un partit que, incomprensiblement, ha acabat amb un triomf per només dos gols quan en realitat l'equip de Xavi Hernández ha passat per sobre del conjunt de la MLS. En el fons, ja se sabia que el Barça era superior. Ho ha evidenciat a la gespa, amb millor possessió, treballant bé en la pressió i en la sortida de la pilota. Només ha faltat engreixar encara més el marcador.

Resultat al marge, Xavi ha acabat satisfet d'un partit en què ha fet jugar per primera vegada Frenkie de Jong en la posició d'interior. I és que, fins ara, a la pretemporada, el neerlandès havia tingut minuts a l'eix de la defensa. També han sortit Raphinha i Dembélé com a extrems, mentre que, al darrere, Araujo ha tornat a jugar de lateral dret i Eric i Christensen han jugat de centrals.

La competició ja s'acosta i per això Xavi ha començat a dosificar els minuts, donant més temps de joc als futbolistes més importants. I qui ha estat més estona sobre la gespa ha sigut Robert Lewandowski. Fins a 71 minuts, disputava el polonès, que encara no ha pogut veure porteria des que vesteix la samarreta del Barça. Però, menys el gol, el futbolista ha estat majestuós en les altres facetes. Sobretot en el control, en el retall i en el canvi de ritme. L'únic retret, a banda de la punteria, és que necessita més minuts i més temps per adaptar-se al sistema de joc que vol l'entrenador. El consol, segons diuen des del vestidor, és que tot el que no ha anotat en els amistosos sí que ho ha marcat en els entrenaments.

Els gols han estat cosa d'Ousmane Dembélé i de Memphis Depay. En el cas del Mosquit, ha jugat a la banda dreta i ha estat molt actiu en els primers 45 minuts. Ràpid amb la pilota als peus i hàbil en el posicionament, una faceta que sempre li havia costat. Al minut 40 ha estat el més llest de tots, anticipant-se a una recuperació, buscant l'espai i superant el porter Carlos Miguel amb una de les seves especialitats: el xut fort i creuat. I ja al tram final, quan semblava que el marcador no es mouria, Memphis aprofitava un error del porter Ryan Meara per marcar a plaer. Memphis, que precisament ha entrat en el lloc de Lewandowski i ha jugat els últims vint minuts, ha trobat el gol que no havia trobat el seu company.

Ha estat un partit amistós però calent, amb una vermella inclosa, la que ha vist Edelman per una entrada amb els dos peus per davant. I que ha acabat de manera abrupta perquè, just al minut 90, un grup d'espontanis han saltat al terreny de joc. Gairebé tothom ha tingut minuts. Només s'han quedat sense participar a Nova York el porter Arnau Tenas, el lateral Sergiño Dest, el migcampista Álex Collado i l'extrem Ez Abde. Jugadors que, amb l'excepció d'Arnau Tenas, no tenen assegurada la seva continuïtat al conjunt blaugrana.