Esports 01/01/2022

El Girona reprèn a Osca el somni de l'ascens

Míchel perd Cristhian Stuani i Arnau Martínez, dues baixes de pes

Jordi Bofill
2 min
Els jugadors del Girona, en el primer entrenament del 2022

GIRONAQue el futbol s'hagi interromput durant les vacances de Nadal no canvia el fet que el Girona no s'ha oblidat de quin és el seu gran somni. Posats a demanar, el conjunt gironí espera que arribi l'ascens a Primera d'una vegada per totes. Hi anava prou ben encaminat, abans de l'aturada, que va coincidir amb el seu millor estat de forma després d'un inici que fins i tot el va condemnar en zona de descens. Però la ratxa, amb 23 punts dels 33 possibles en les darreres 11 jornades, l'ha situat en la sisena posició. Uns llocs de play-off que a Montilivi no volen veure ni en pintura. O es puja directe o a saber a quin sant s'hauran d'encomanar.

No va aconseguir-ho el 2020, tampoc el 2021. Amb el canvi d'any, tothom s'agafa al més mínim bon desig per creure que l'any entrant serà millor que l'anterior. Doncs si el 2022 ha de ser més bo que el 2021, només van caldre unes hores per confirmar que a Osca (18.15 hores, Movistar LaLiga) no hi seran ni Cristhian Stuani ni Arnau Martínez. Ja no vindrà d'una mala notícia per al Girona, després de tot el que ha hagut de viure els últims temps. Míchel Sánchez tampoc podrà comptar amb Jordi Calavera. Tots tres, suposadament, són baixa perquè tenen covid; tot i que el club no ho ha notificat de forma oficial. A la convocatòria, en què el tècnic madrileny ha cridat fins a sis nanos del filial, no hi són els lesionats Pablo Moreno, Ureña, Sarmiento i Terrats. Sí que hi és Borja García, un dels noms subratllats per liderar la segona volta de l'equip gironí.

"El que no farem és responsabilitzar el covid del que passi al terreny de joc", confessa Míchel Sánchez, conscient que a tots els rivals els pesaran les baixes, aquests dies, i que no hauria vist amb mals ulls l'ajornament de la jornada al complet. El tècnic del Girona no posarà excuses i assenyala el focus en l'evident millora d'un equip que haurà de buscar una alternativa nova al carril dret (Valery), que haurà de triar qui juga a l'esquerra (Jairo o Juncà) i que sap que a dalt no comptarà amb el seu millor home, Cristhian Stuani. És el torn de Nahuel Bustos, que va començar el curs finíssim, però que s'ha anat apagant. La carpeta de reforços està sobre la taula de Quique Cárcel, el director esportiu, que tindrà un mes per intentar que la lluita per l'ascens no sigui tan complicada. Míchel, però, té clar que la base ja està posada: "L'arrel, el nucli i el cor del Girona són en la plantilla que ja hi ha; tot el que arribi ens donarà aire, opcions i sumarà, però el cor ja el tenim i batega amb força".

Gestos que fan gran un club

Malgrat les restriccions, l'Osca, en un gest que el fa gran, ha aprovat que tots aquells seguidors blanc-i-vermells que ja tinguin l'entrada adquirida puguin entrar a l'estadi amb tota normalitat. Des del Girona es van vendre 189 entrades abans no saltessin les alarmes. El conjunt aragonès també estarà condicionat pel covid i les baixes, entre elles les possibles d'Andrei Ratiu, Cristian Salvador, Jaime Seoane, Joaquín Muñoz, Escriche i Ferreiro.

stats