El Girona descobreix que ser valent comporta riscos (1-0)

L’equip, sense idees, no aprofita la superioritat numèrica contra l’Amorebieta

Jordi Bofill
Juanpe, perseguint Moreno

GIRONALa metodologia del Girona, aplaudida quan tot va bé, també comporta riscos que s’han d’acceptar. No és senzill tenir la valentia de treure la pilota jugada des del darrere, a Segona, en què els rivals es mostren afamats. Un concepte que amb l’entrada d’Ortolá a la porteria s’està esprement. El porter català, però, ha estat imprecís en una assistència a priori senzilla, al minut cinc, que ha impactat al cap de Guruzeta i ha donat la victòria a l’Amorebieta (1-0). Els homes de Míchel han frenat la velocitat a la qual anaven, ja que tan sols han sumat un punt dels últims sis, i fins i tot hauran d’estar pendents dels resultats del Cartagena i el Las Palmas per saber si acaben la jornada en zona de play-off.

Poc s’ha assemblat el Girona al Girona, aquesta tarda. Sense Aleix i Samu i contra un conjunt en descens disposat a posar-hi tota la intensitat que fes falta, el partit ha començat a fer pujada amb el gol de Guruzeta. Sota una circulació lenta i previsible, els blanc-i-vermells s’han vist superats per l’Amorebieta, més a gust en el descontrol que s’ha vist sobre el terreny de joc. La manca de mobilitat i la mala presa de decisions han enterrat l’alegria que habitualment desprèn l’equip gironí, que només s’ha rebel·lat davant un nou arbitratge dubtós. "Respecte el VAR, venim de setmanes amb decisions molt justes i sempre contra els nostres interessos. A la jugada del penal de l'últim partit hi ha un error claríssim de protocol del VAR, que no ha d'entrar. No sé per què intervé. Avui el gol és clar, per mi no és fora de joc. Costa molt d'entendre les decisions del VAR. En teoria ha d'ajudar i en canvi ho complica una mica tot", ha dit Delfí Geli després del matx. Un gol anul·lat a Stuani per uns mil·límetres que fins i tot costen d’observar traçades les línies ha encès la metxa. En els darrers tres partits hi ha hagut quatre accions dubtoses, per dir-ho suaument. Les quatre han beneficiat al contrari. Abans del descans, Prieto Iglesias ha expulsat Álvaro Peña per una agressió a Arnau. No ha estat penal perquè la pilota no estava en joc.

El retorn de Terrats

Míchel, buscant la reacció, ha canviat el dibuix, apostant pel 4-2-3-1. Ha debutat Iván Martín i s’han acumulat els migcampistes de toc, amb Pol Lozano, Kebe i Borja García. Calia tenir paciència, però també efectivitat; perquè el mal inici de campionat convida a no deixar-se massa punts pel camí. Així que també ha cridat Gabri i Pablo Moreno, intentant obrir el camp per l’embús que s’ha produït al mig. Que no ha estat el dia del Girona ho explica que ni amb la superioritat numèrica ha gaudit d’ocasions clares. De fet, ni ha xutat a porta a la segona part. La bona notícia ha estat el retorn de Terrats, que ha entrat al tram final.