MOTOR
Esports 29/06/2019

La Generalitat confia que prosperin les negociacions per mantenir la F1

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, diu que té "bones sensacions"

Efe
2 min
Gerard Figueras: “Ja no es fan Jocs Olímpics faraònics, ara cal seny”

BarcelonaLa Generalitat de Catalunya confia que prosperin les negociacions per mantenir la Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, segons ha reconegut el secretari general de l'Esport i l'Activitat Física del govern català, Gerard Figueras, que ha assegurat que té "bones sensacions" sobre això.

"El cànon que pot pagar Catalunya no té res a veure amb el que pot pagar qualsevol dels països àrabs, però els equips volen venir a Barcelona, i mentre això passi hi haurà una sensibilitat diferent", ha declarat en una entrevista a Efe.

Figueras ha precisat que la Generalitat negocia una renovació a curt termini, amb vista a la temporada 2020 i, a més, està intentant arribar a un acord per als cinc anys següents. De tota manera, el secretari general de l'Esport del govern català ha recordat que el circuit de Montmeló "té activitat 360 dies l'any perquè està molt ben posicionat en l'àmbit internacional" i que, si en aquesta o una altra ocasió, Catalunya perd el Gran Premi, "no hauria de ser un drama".

Figueras, malgrat relativitzar la situació, ha deixat clar el seu interès per mantenir el traçat català al calendari de la Fórmula 1 i ha destacat que des de la Generalitat segueixen "en primera persona l'evolució de les negociacions". "Quan parles amb el departament de Territori, et diuen que la Fórmula 1 és dels esdeveniments que se celebren al Circuit que generen més recursos. Per tant, com a Govern hem de fer tot el possible per no perdre-la", ha conclòs.

Un recent estudi sobre l'impacte econòmic de la F1 a Barcelona el va xifrar en poc més de 300 milions d'euros, un import que sempre s'ha presentat com a argument de pes davant de qualsevol dubte sobre la idoneïtat o no de mantenir la prova.

stats