Futbol
Esports 16/06/2021

El Gareth Bale que el Reial Madrid no coneix: l'Eurocopa en tres tocs (dia 6)

El gal·lès, que encara és jugador blanc, lidera el triomf de Gal·les i demostra el seu rol de director d'orquestra

2 min
Gareth Bale aregant els seus companys

Gareth Bale, que avui dia segueix sent jugador del Reial Madrid -aquesta última temporada ha estat cedit al Tottenham-, és un altre quan juga amb Gal·les. 

1. El Gareth Bale que el Reial Madrid no coneix

En el primer partit de l’Eurocopa contra Suïssa Bale va estar desaparegut, però ahir, contra una feble Turquia, va ser el líder de l’equip. El de Cardiff va repartir les dues assistències en el triomf de la seva selecció (0-2) i fins i tot es va permetre el luxe de fallar un penal. De fet, l’únic que li va faltar per rubricar una actuació excel·lent va ser el gol. A diferència de quan vesteix de blanc, Bale es va destapar amb una arenga als seus companys, i va demostrar així el seu rol de director d’orquestra amb Gal·les. Ell ja va deixar clares les seves prioritats amb una simpàtica pancarta: “Wales, golf, Madrid. In that order”.

2. Quan ser “una delícia” et pot costar una queixaladeta

És possible que pel cap de Rüdiger passés en algun moment emular la mossegada que Luis Suárez va propiciar a Chiellini en el Mundial del 2014. El central alemany va fer una petita queixalada (deixem-ho així) al francès Paul Pogba en el partit de dimarts. Ni l’àrbitre ni el VAR van intervenir i l’acció no va anar a més malgrat que Pogba es va queixar. El mateix Pogba hi va voler treure ferro després del partit: “Sí, crec que m’ha mossegat una mica. Però de bones, perquè ens coneixem”. Ahir Varane va segellar el tema fent broma: “És que va ser una delícia veure jugar a Pogba!”

3. Les xifres d’Itàlia que fan por

Qui segueix endollada és Itàlia, que ahir va superar Suïssa (3-0) gràcies a dos gols de Locatelli i un d’Immobile. L’equip de Roberto Mancini acumula deu partits seguits guanyant, amb 31 gols a favor i cap en contra. A més, porta 29 partits sense conèixer la derrota. Els italians ja tenen la classificació per a la següent fase al sarró i en l’última jornada es disputaran el primer lloc del grup contra Gal·les (amb un empat tots dos en farien prou). L’Eurocopa no s’atura i avui es juguen tres partits més: Ucraïna - Macedònia del Nord (15 h), Dinamarca - Bèlgica (18 h) i Països Baixos - Àustria (21 h).

stats