TOUR DE FRANÇA
Esports 14/07/2015

Froome destrossa el Tour a la primera arribada en altura

El britànic de l'equip Sky, que ja era líder, s'imposa en solitari a la Pierre-­Saint­-Martin en una exhibició del seu equip que recordava l'edició de 2013

Albert Rabadan
2 min
Chris Froome / ERIC FEFERBERG / AFP

BarcelonaChris Froome (Sky) ha demostrat que torna a ser el dominador del Tour de França a la primera arribada en altura de l'edició de 2015, on ha guanyat en solitari en una exhibició de superioritat inesperada, i més sent com ja era el líder de la classificació general.

El britànic s'ha imposat en una etapa amb un sol gran port final, la Pierre de Saint-­Martin (15,3 km al 7,4%), en una situació molt semblant a la primera arribada en altura del Tour de 2013, el primer que va guanyar Froome, on l'equip Sky es va mostrar molt superior i el seu company Richie Porte no només va trencar la cursa sinó que va ser segon a l'etapa.

Amb tot, el port ha començat amb un ritme altíssim de Movistar, que ha fet que es comencés a quedar gent com el vencedor de l'any passat Vicenzo Nibali (Astana) i Rigoberto Urán (Etixx-Quick Step) a més de 10 quilòmetres per la línia de meta. I només l'equip espanyol, amb dos atacs d'Alejandro Valverde, ha pogut desafiar l'equip Sky quan ha començat a imposar el seu ritme.

Finalment, a 7 quilòmetres per l'arribada, Richie Porte ha canviat el ritme i només l'han seguit el seu líder, Froome, i un Nairo Quintana que no ha pogut donar resposta quan el líder de la cursa ha fet el seu atac definitiu, amb el que ha començat la seva exhibició en solitari i només ha fet que anar augmentant la seva distància fins a punts poc imaginables a aquestes alçades de Tour.

Tour de França, desena etapa (Tarbes – Pierre de Saint­-Martin, 167km):

1r Chris Froome (Sky)

2n Richie Porte (Sky) a 59''

3r Nairo Quintana (Movistar) a 1'04''

4t Robert Gesink (LottoNL­Jumbo) a 1'33''

5è Alejandro Valverde (Movistar) a 2'01''

(...) 34è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 6'07”

Classificació general provisional:

1r Chris Froome (Sky)

2n Tejay Van Garderen (BMC) a 2'52"

3r Nairo Quintana (Movistar) a 3'09"

4t Alejandro Valverde (Movistar) a 4'01"

5è Geraint Thomas (Sky) a 4'03"

(...) 16è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 10'09”

stats