BARÇA
Esports 02/07/2013

Toni Freixa: "El Barça es pot permetre tot el que estigui dins les peticions dels tècnics"

El portaveu critica l'Espanyol, insinua que es treballa per fitxar Thiago Silva i anuncia un acord amb Fox Sports

Efe
3 min

BarcelonaEl portaveu del Barça Toni Freixa ha assegurat que el club es pot permetre afrontar les peticions de fitxatges del cos tècnic. Sense confirmar l'interès sobre Thiago Silva, ha suggerit que el treball dels tècnics aquest estiu està sent "satisfactori". "El Barça es pot permetre fer tot el que estigui dins de les peticions dels tècnics, per descomptat, així ha sigut en cada temporada i aquesta no serà una excepció", ha dit Freixa en la roda de premsa al Camp Nou després de la reunió de la junta directiva.

El portaveu ha sigut preguntat precisament sobre el possible fitxatge del central brasiler Thiago Silva, després que el seu representant, Paulo Tonietto, hagi negat a l'emissora RAC1 que estigui negociant amb el Barça: "Si et quedes a casa veient la televisió no compraràs res", ha ironitzat. "Oficialment no direm res, només seguirem treballant, sigui aquest o qualsevol altre jugador el que tingui interès per a la direcció esportiva", ha assenyalat Freixa.

"Tampoc li volem explicar al mercat els diners que estem disposats a gastar, perquè si això ho expliques al mercat, a la primera te la treuen. Esperem que els tècnics treballin i que el resultat del treball d'aquest estiu sigui satisfactori, que de moment ho està sent", ha afegit.

Freixa ha insistit que "el club gestiona les seves necessitats en funció dels seus recursos, i les condicions dels tècnics poden ser ateses com ho van ser en anteriors períodes de fitxatges i aquest no serà una excepció". El portaveu s'ha referit també a l'excel·lent actuació de l'últim fitxatge blaugrana, Neymar Júnior, que es va coronar diumenge a la Copa Confederacions i va ser nomenat Pilota d'Or del torneig. "El Barça es congratula de tenir un grandíssim jugador per a la temporada vinent, absolutament. S'ha constatat l'esforç que es va dur a terme per part del club a la negociació durant tant de temps, l'excel·lent gestió del president i la direcció esportiva, perquè sembla que ens ha donat com a resultat un jugador que de moment està meravellant el món", ha destacat.

Per això, ha restat importància a les paraules de Johan Cruyff sobre el fet que el Barcelona hauria de vendre Messi després de la incorporació de Neymar: "Cruyff és una llegenda i pot dir el que vulgui, respectem la seva opinió".

També ha valorat les dures paraules del president de l'Espanyol, Joan Collet, respecte al fitxatge de diversos jugadors del planter blanc per part del Barcelona.

"Probablement l'Espanyol pot tenir jugadors que no han sigut formats des de benjamins. El Barça també nodreix altres clubs, perquè tres juvenils nostres se n'han anat al futbol anglès. És el món del futbol i, en aquest cas concret, la voluntat de nens i pares és de jugar aquí". No obstant, ha aprofitat per llançar un dard al seu rival: "Vull recordar que l'Espanyol es va endur Baena, el Barça li va interposar una demanda i va ser desestimada. No sembla que les lleis dels tribunals emparin els clubs, però al cap i a la fi parlem de persones i poden tenir aquesta llibertat".

Freixa ha assegurat que "no hi ha cap novetat" sobre el futur de Thiago Alcántara, "jugador del Barça amb contracte en vigor", i ha animat els socis a passar per les oficines del club per a l'actualització del cens, que acabava aquest juny i ha sigut prorrogada fins al 31 d'octubre "excepcionalment".

Finalment, ha explicat que s'han aprovat acords de màrqueting per valor de dos milions d'euros anuals, i un contracte amb la cadena televisiva Fox Sports, que realitzarà un documental que arrencarà a la gira i durarà tota la temporada "per difondre al món la imatge Barça".

stats