Esports 16/06/2021

França enceta l’Eurocopa reivindicant-se com a favorita (1-0)

El combinat francès supera Alemanya amb un gol en pròpia de Hummels

Mbappé i Griezmann

BarcelonaFrança té un equipàs. Entre titulars i suplents, podria presentar dos equips a l’Eurocopa amb opcions tots dos d’aspirar al títol. Els jugadors de la selecció gal·la executen a la perfecció el pla elaborat per Deschamps: combinen diferents registres de joc i exploten contraatacs afilats. La vigent campiona del món és una màquina: va superar Alemanya i reivindica així la seva condició de favorita (1-0). Si alguna cosa se li pot retreure a França, però, és que no va saber rematar el partit i va deixar viure els alemanys, que ho van intentar amb més fe que encert fins al final.

Alemanya no va perdre l’esperança, però França va imposar-se gràcies a un gol desafortunat de Hummels en pròpia porta als vint minuts. Com si es tractés d’un clàssic de la Bundesliga, en una pujada del lateral del Bayern Lucas Hernández el central del Dortmund va rebutjar la centrada del francès a gol. Abans, Mbappé ja havia posat a prova Neuer. L’atacant francès marcaria un golàs a la segona meitat, però va ser anul·lat. Com la diana que també es va anul·lar a Benzema, perdonat per Deschamps en un gest que suposa que França tingui una davantera encara més temible. Gnabry va tenir la més clara per a una Alemanya que va buscar fer mal a través del futbol associatiu però que va topar amb una França que sap defensar i atacar.

Portugal goleja en deu minuts

Cristiano Ronaldo va aconseguir el rècord de gols en la història de l’Eurocopa, amb onze dianes en les cinc edicions en què ha participat. El portuguès, amb dos gols contra Hongria (0-3), va desfer l’empat a nou gols que mantenia amb el francès Michel Platini. Portugal va resoldre el seu duel contra els hongaresos en els deu últims minuts. Guerreiro va obrir la llauna al minut 84 i, tres minuts després, Cristiano va fer el segon de penal. El tercer i definitiu del davanter de 36 anys va arribar en temps afegit.