MOTOR
Esports 27/08/2019

El Gran Premi de F1 seguirà a Catalunya una temporada més

L’edició del 2020 serà la 30a consecutiva al Circuit de Montmeló

T.p.
2 min
Montmeló continuarà sent seu del Gran Premi de F1.

BarcelonaTal com va avançar l'ARA el 25 de juliol, el Gran Premi de Fórmula 1 seguirà al Circuit de Catalunya de Montmeló com a mínim una temporada més, fins al 2020. Després de mesos de negociacions, ahir va fer-se oficial l’acord amb el qual la Generalitat ha aconseguit que Liberty Media, l’empresa propietària de la competició des de fa tres anys, li concedeixi una pròrroga del contracte que les dues parts tenien fins ara. Amb aquesta pròrroga, Montmeló tornarà a celebrar un Gran Premi el 2020.

Amb la prolongació de l’actual contracte, que expirava aquest 2019, el Circuit de Barcelona-Catalunya confirma la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 que acollirà per 30a edició consecutiva la cursa. Chase Carey, president i CEO de la Fórmula 1, va explicar: “Estem encantats de confirmar que el Gran Premi formarà part del calendari del Campionat del Món FIA de Fórmula 1 del 2020. La decisió de seguir celebrant una prova de la màxima competició de l’esport del motor a Espanya, un país amb una gran tradició automobilística que data de l’inici del segle passat, és part de la nostra estratègia per mantenir les arrels europees de la Fórmula 1, expandint al mateix temps el campionat cap a nous territoris. Els pròxims mesos seguirem negociant per trobar la manera de seguir ampliant aquesta beneficiosa relació”. Amb aquest acord, es garanteix que es pugui celebrar la 50a edició del Gran Premi d’Espanya el 2020, el 30è consecutiu al circuit del Vallès Oriental.

Carey va voler agrair la predisposició del president de la Generalitat, Quim Torra, que a la vegada va mostrar-se content perquè “Catalunya serà, per 30a vegada consecutiva, seu d’un Gran Premi de Fórmula 1. Catalunya és un país amb una llarguíssima tradició en l’àmbit dels esports de motor, i per això ens satisfà haver-nos consolidat com una cita clàssica en el calendari per als aficionats de tot el món”. Els últims anys, la Generalitat ha fet injeccions de diners al Circuit. Entre el 2015 i el 2018, per exemple, va destinar prop de 15 milions d’euros a tapar el forat generat per la competició de cotxes més important del món. La F1 encara no ha fet oficial les dates del calendari de la temporada 2020, però, segons fonts del circuit, es confia en repetir el cap de setmana del 15 i el 17 de maig. La prova, doncs, estaria situada entre la prova al remodelat circuit holandès de Zandvoort, una novetat d’aquesta temporada, i la de Mònaco. A més, es mantindran els tests d’hivern, a finals de febrer.

La celebració del Gran Premi genera un impacte econòmic de 163 milions d’euros. Amb 160.428 espectadors l’any 2019, la mitjana de despesa dels assistents supera els 1.000 euros per persona i la despesa que es fa a la ciutat de Barcelona és de 28,4 milions d’euros, segons les dades ofertes ahir per la Generalitat. Pel que fa a la generació d’oportunitats durant l’any, l’impacte total sobre la producció de l’activitat supera els 291 milions d’euros; el total de llocs de treball potencialment generables per l’activitat, la inversió i les despeses dels espectadors és de 2.754; i l’impacte fiscal total supera els 42 milions d’euros, segons un estudi del Tecnocampus.

stats