RCD Espanyol
Esports 25/10/2021

El fons d’armari encara no convenç Vicente Moreno

El tècnic no es planteja fer rotacions de cara a la visita d'un sòlid Athletic

2 min
Vicente Moreno, al camp de l'Elx

BarcelonaEl que funciona no es toca. L’entrenador de l’Espanyol, Vicente Moreno, ha deixat clar que és partidari de moure l'equip només quan ho exigeix alguna lesió o sanció. “No rotem per rotar, intentem posar els millors en cada partit”, avisa el tècnic de Massanassa abans de rebre l’Athletic Club (21 h, GOL) a l’RCDE Stadium. 

L'àrea esportiva de l'Espanyol va procurar tancar l'últim mercat estiuenc amb les 25 fitxes de la primera plantilla ocupades. Rufete va voler oferir a Moreno la possibilitat de disposar d'alternatives que lluitessin per una plaça a l'onze. Des d’aleshores és l'entrenador qui s’encarrega de gestionar un vestidor en el qual no tots els jugadors estan tenint el mateix protagonisme. L’estadística diu que aquest curs el tècnic blanc-i-blau encara no ha repetit dues alineacions iguals. El que és cert, però, és que Moreno ha deixat clar quins són els seus intocables i quins altres jugadors encara han de treballar força per guanyar-se la seva confiança. 

Vuit dels 25 membres de la primera plantilla aclaparen més del 50% dels minuts disputats i, de retruc, la gran majoria de titularitats. Diego López, Cabrera, Embarba i RDT han format d’inici en tots els partits de Lliga disputats fins ara. Són la columna vertebral de l’Espanyol i han participat en més del 92% dels minuts jugats. Els segueixen, de ben a prop, Sergi Gómez, Darder, Pedrosa i Óscar Gil, amb nou titularitats i entre el 84% i el 90% dels minuts totals.

Loren, Vadillo, Dimata o Mérida

Després d'aquests hi ha un important salt pel que fa als minuts, ja que el novè jugador amb més participació, Keidi Bare, suma la meitat dels minuts (373) dels que suma el vuitè, Óscar Gil (757). L’albanès encapçala un bloc de jugadors que, per diferents circumstàncies, encara no han sigut capaços de convèncer Moreno, que els ha anat rotant en les tres places que les lesions i les sancions han anat deixant vacants. “A vegades pot haver-hi un jugador en bona forma que ha d’esperar a jugar perquè n’hi ha un altre a la seva posició que està millor”, reconeix el valencià. Lesions com les d’Óscar Gil o Melendo obren dues portes que el fons d’armari faria bé de no desaprofitar si vol tenir protagonisme aquesta temporada.

A la cua de participació hi ha Loren, Vadillo, Oier Olazábal, Dimata o Fran Mérida. Tots ells, excepte el porter suplent, van suposar un esforç econòmic per al club. Tanmateix, els tècnics no hi confien. De fet, cap representant d'aquesta segona unitat ha jugat més del 27% de minuts oficials a la Lliga. I, amb el discurs de Moreno a la mà, no fa pinta que la seva situació canviï a curt termini.

stats