TENIS
Esports 04/09/2019

Federer s'acomiada de l'Open dels EUA als quarts de final

El tenista suís perd contra Dimitrov en un partit a cinc sets (3-6, 6-4, 3-6, 6-4 i 6-2)

Efe
2 min
Roger Federer, marxant de la pista després de perdre contra Dimitrov

Nova YorkRoger Federer ha caigut eliminat de l'Open dels Estats Units aquest dimecres a la matinada davant d'un Grigor Dimitrov confiat i resolt, que ha aconseguit passar a semifinals en un disputat partit a cinc sets que s'ha allargat durant més de 3 hores i que ha acabat en 3-6, 6-4, 3-6, 6- 4 i 6-2.

Ha començat amb força el número 3 del món davant Dimitrov, número 78 de la classificació oficial, i en tan sols sis minuts ha aconseguit apuntar-se els tres primers jocs. Excepte algun revés paral·lel que sobrepassava Federer, Dimitrov s'ha vist sotmès a la primera mànega pel domini de la raqueta del cinc vegades campió de l'Open dels EUA, que ha tancat el primer set amb un joc en blanc.

Ja en el segon, el búlgar, número 78 de l'ATP, ha guanyat confiança i s'ha defensat amb eficàcia de les pujades a xarxa de Federer, llançant potents pilotes que passaven al seu contrincant amb decisió i que l'han portat a apuntar-se dos jocs d'avantatge i finalment aconseguir la segona mànega.

Dimitrov celebra el pas a semifinals de l'Open dels Estats Units

Un fet extraordinari, ja que en les set vegades que Dimitrov s'ha enfrontat a Federer amb anterioritat, el búlgar mai havia aconseguit superar-lo, i de fet només havia estat capaç de pispar-li un set en dos partits disputats a Austràlia el 2016, tots dos en superfície dura.

Tot i que Federer ha aconseguit el tercer set còmodament, el suís ha passat la quarta mànega corrent d'un costat a un altre de la pista, perseguint els precisos cops que li llançava Dimitrov des de la línia de fons. Després de perdre el quart set, Federer ha demanat anar al bany i ha desaparegut durant diversos minuts, esgotant també el temps concedit per a l'assistència mèdica, mentre Dimitrov corria només d'un costat a l'altre de la pista per evitar que els seus músculs es refredessin.

En el cinquè set, Federer ha semblat haver perdut el ritme per complet, i li ha servit en safata l'última mànega al búlgar en poc més de mitja hora.

Dimitrov, que s'enfrontarà en semifinals al rus Daniil Medvédev, número 5 del món, és el tenista de menor rànquing de l'ATP en colar-se en la semifinal d'un Grand Slam des de Rainer Schüttler al Wimbledon del 2008.

stats