Futbol

Abde escull jugar amb Espanya i renuncia a la Copa Àfrica

El combinat magribí havia convocat l'extrem del Barça, que no haurà de marxar a mitja temporada

ARA
2 min
Abde, celebrant el gol al camp de l'Osasuna

BarcelonaUna de les sensacions de l'inici de temporada del Barça respon al nom d'Ez Abde. Titular als últims partits amb Xavi Hernández, l'extrem marroquí, fitxat l'últim dia del mercat d'estiu per dos milions d'euros, ha despertat l'admiració de la culerada. Amb només 20 anys, l'ex de l'Hèrcules ha passat per davant de sèniors com Philippe Coutinho o Luuk de Jong en els plans del seu entrenador, que valora la seva determinació a l'hora d'encarar rivals. Fruit de la confiança, Abde va marcar el seu primer gol com a professional fa uns dies al camp de l'Osasuna, el mateix lloc que van escollir en el seu dia Ansu Fati i Ilaix Moriba per estrenar-se en aquest capítol amb el primer equip.

La bona línia d'Abde es va veure premiada fa uns dies amb una convocatòria amb la selecció del seu país per a la Copa Àfrica, que es disputa entre el 9 de gener i el 6 de febrer. La cita no s'ha suspès malgrat l'avanç poc controlat de la variant òmicron del covid, i el Marroc parteix com un dels principals favorits per guanyar-la. Per això el Barça s'exposava a perdre l'extrem per a diversos compromisos oficials entre Lliga, Copa i Supercopa d'Espanya. La cosa, però, ha canviat radicalment perquè la Federació Espanyola (RFEF) ha dissuadit Abde d'anar amb la seva selecció. Segons ha avançat EFE, l'organisme futbolístic estatal ha pressionat amb èxit el jugador perquè no accepti la proposta del Marroc. Renuncia a la Copa Àfrica, seguirà sota les ordres de Xavi i serà seleccionable amb Espanya.

L'extrem del Barça es va prendre la proposta de la RFEF com un afalac i va demanat alguns dies per donar una resposta. Li agradava la idea de disputar la Copa Àfrica representant els seus orígens, però li fa encara més il·lusió competir amb el país que l'ha acollit tant a ell com als seus pares i germans.

Munir, un precedent incòmode

Abde va néixer el 2001 a la localitat marroquina de Beni Mellal i va deixar el seu país juntament amb la seva família –és el petit de tres germans– quan tenia set anys per instal·lar-se a Elx, al barri del Carrús, un dels més humils de la capital del Baix Vinalopó i del global de l'Estat. Des de fa uns dies té en regla la doble nacionalitat i, com que la seva explosió com a futbolista ha sigut relativament recent, no ha tingut minuts en categories inferiors de la selecció espanyola. El trampolí del Barça li ha servit per cridar l'atenció del seleccionador absolut del Marroc, Vahid Halilhodžić, que el va incloure a la llista de la Copa Àfrica amb davanters de la talla dels sevillistes Youssef En-Nesyri i Munir El Haddadi. Precisament el seu cas recorda el de l'exblaugrana, que va debutar amb Espanya el 2014 i després ho va lamentar, perquè es va quedar sense lloc i ha hagut d'esperar molts anys per poder tenir presència internacional amb el combinat del seu país d'origen.

stats