FUTBOL - PRIMERA DIVISIÓ
Esports 10/12/2016

Un examen trampa per corroborar el canvi de cicle

L’Espanyol pot sumar sis partits seguits sense rebre cap gol a la Lliga per primer cop

Roger Requena
2 min
Quique Sánchez Flores, entrenador de l’Espanyol.

BarcelonaQuan el curs passat l’Sporting, rival d’aquest diumenge de l’Espanyol (18.30 h, BeIN LaLiga) va visitar Cornellà, els jugadors blanc-i-blaus van abandonar el camp capcots, mirant a la gespa i sense dir-se res. Acabaven de perdre un partit inexplicable en el minut 92 que, a més, confirmava que es tractava del pitjor inici pel que fa a gols rebuts a la Lliga dels espanyolistes en l’últim mig segle. Un indici de com acabaria sent la temporada, la més golejada de la història blanc-i-blava.

La història, malgrat tot, s’ha girat com un mitjó en tots els estaments en qüestió de mesos. Començant per dalt, del buit de poder en espera de l’oficialització de la venda a un Chen Yansheng que, amb més fets que paraules, ha aconseguit un lideratge ferm. Un Chen Yansheng que, per cert, serà avui a la llotja. A la gespa, el vestit que presentarà aquesta tarda també serà molt diferent del que lluïa en l’última visita dels asturians -només Víctor Sánchez sobreviu en l’onze inicial-. A la banqueta, just ara fa un any, el 14 de desembre de l’any passat, una crisi de joc i resultats sentenciava Sergio González i portava l’Espanyol a encomanar-se a Constantin Galca. El relleu, però, no va frenar el desgavell d’un conjunt que va limitar-se a la salvació. Ara el pensament és ben diferent. “No hem de tenir por de parlar d’Europa, si no és aquest any serà el següent”, va assenyalar dijous a la Cope el nou director esportiu, Jordi Lardín, intentant desfer un tabú que l’espanyolisme ha restringit durant molts anys.

Més enllà del salt qualitatiu que pot fer l’equip de Quique Sánchez Flores en cas de triomf davant l’Sporting, aquesta tarda pot confirmar un canvi de tendència trencant un registre històric, el de més temps imbatut a la Lliga. L’Espanyol no ha encadenat mai sis partits sense encaixar un gol, i ara en porta cinc. A més, Diego López és a 56 minuts de batre la marca de Carlos Kameni (551 minuts el curs 2008-09), fins ara la millor ratxa espanyolista. Assecant l’arsenal de l’Atlètic al Calderón, el porter gallec va igualar els 496 minuts que havia registrat la temporada 1988-89 l’actual entrenador de porters blanc-i-blau, un Tommy N’Kono que adverteix que tot i els seus 35 anys, Diego López encara “ho pot fer millor”. “Mereix el rècord per la dedicació i afany que hi posa per superar-se cada diumenge”, va apuntar el camerunès a Pericosonline. Sens dubte, un dels culpables que l’Espanyol porti vuit partits invicte, una ratxa que no assolia des de la temporada 2007-08 amb Ernesto Valverde, de 14 partits.

La fermesa defensiva dels de Quique s’evidencia amb dades: 14 gols rebuts en les set primeres jornades per només tres en les set posteriors; set dels últims vuit partits sense encaixar -s’equipara a l’Atlètic, el Mònaco i el Chelsea, i a Europa només el superen el PSG i el Marsella, amb nou porteries a zero-. La derrota del curs passat ha de servir d’avís, però, davant un Sporting que ja sap el que és vèncer a Cornellà i que intentarà, sota l’atenta mirada de Chen Yansheng, trencar un rècord històric que persegueix aquest Espanyol.

stats