RCD Espanyol
Esports 26/10/2021

L’Espanyol segueix sumant tot i complicar-se la vida (1-1)

Diego López evita l'empat contra un sòlid Athletic que iguala el gol inicial de RdT

Diego López va tornar a salvar l'Espanyol amb intervencions de gran mèrit

L’Espanyol ha après a sobreviure en partits en què, tot i veure’s superat pel seu rival, acaba esgarrapant punts de gran valor. El que li va passar al Benito Villamarín i al tram final del partit al Martínez Valero ho va reviure davant d’un Athletic (1-1) molt consistent que va fer mèrits per esgarrapar molt més que un sol punt de l’RCDE Stadium.

Els blanc-i-blaus van desaprofitar un avantatge per quart cop aquest curs. Davant dels lleons de Marcelino García, el conjunt de Vicente Moreno va plantejar una imatge seriosa amb i sense la pilota que, això sí, sempre va viure a remolc de l’Athletic. Els bascos van demostrar a Cornellà-El Prat per què són l’equip menys golejat de la Lliga. Ho són per la seva intensitat, per no abaixar els braços durant els 90 minuts.

L’Espanyol no va deixar-se intimidar pel bon moment que viu el seu rival i va saber resistir amb encert l’empenta del seu rival. Els blanc-i-blaus van jugar amb una confiança, sovint excessiva, que massa sovint es va transformar en greus errades en zones d’alt risc. Tres d’elles les va protagonitzar un erràtic Cabrera, que no va tenir la nit més lluïda. Però entre Diego López, Sergi Gómez i un peu providencial del mateix uruguaià sota pals en últim terme van encarregar-se d’evitar que les pífies passessin d’ensurts.

RdT, golejador i expulsat

Tot i els mèrits de l’Athletic, qui va marxar al descans per davant en el marcador van ser els blanc-i-blaus, que van trobar el gol a través d’un penal per mans de Vesga. RdT no es va deixar intimidar pel joc psicològic d’Unai Simón, que s’havia enganxat en un dels pals abans del seu xut, i va firmar la seva sisena diana del curs. El madrileny segueix reafirmant el seu rol d’obrellaunes -17 dels 32 gols marcats amb l’Espanyol van servir per desfer un 0-0-, però la seva diana va veure’s eclipsada per la vermella que va veure al tram final per una pugna amb Yeray Álvarez.

La disputa va tancar una segona part de clar domini visitant. L’Athletic va insistir a base de mobilitat fins a acabar trobant l’empat a l’inici de la represa. El va firmar Iñaki Williams, que va saldar deutes pendents amb l’Espanyol pels crits racistes que li van proferir dotze seguidors ara fa dues temporades. L’Athletic va voler fer més, però no ho va aconseguir perquè Diego López va tornar a posar-se la capa de superheroi i va rescatar un Espanyol que té un porter en estat de gràcia. Si a Elx va frustrar Pere Milla al minuts 95, ahir va fer el mateix amb Berenguer al 85. Aturades que donen punts. La vermella directa a RdT, que el club recorrerà perquè pugui jugar a Getafe, la taca final a l’empat.