ESPANYOL
Esports 26/05/2015

El patrocinador de l'estadi de l'Espanyol, Power8, acusat d'estafa piramidal

Més de 200 inversors xinesos i taiwanesos denuncien el frau d'aquesta empresa

Ara
1 min
El Power8 Stadium, a punt per viure el derbi entre l'Espanyol i el Barça / TONI PADILLA

BarcelonaMés de 200 persones de la Xina i Taiwan han denunciat una estafa piramidal de Power8, l'empresa que va pagar per posar el seu nom a l'estadi del RCD Espanyol a Cornellà-el Prat, segons informa 'El Periódico'. D'acord amb aquesta informació, aquests inversors van invertir milions d'euros sota el reclam del patrocini a un club de la Lliga espanyola, malgrat que Power8 era una empresa sense activitat definida.

Un cop feta la primera inversió, els inversors, reunits ara per reclamar els seus drets, rebien una contrasenya per entrar a la web de Power8 per veure el rendiment dels seus diners. Però un cop els volien retirar, trobaven problemes d'una empresa que ha buidat la seva seu a Barcelona.

Power8 no ha pagat la totalitat de diners promesos per posar nom a l'estadi de l'Espanyol, i el club, de fet, no ha estat víctima de l'estafa, ja que ha cobrat més de 8 milions d'euros. Però el portaveu Rafael Entrena, en declaracions a TV3, ha afirmat que "Power8 venia amb una aparent solvència, de la Premier. Això no beneficia la imatge del club, però hem anat de bona fe."

Entrena ha afegit que "si s'ha utilitzat la imatge de l'Espanyol per perjudicar altres persones, prendrem accions, fins i tot penals". Molts dels inversors que denuncien el frau van ser a Barcelona per visitar l'estadi i la seu de la empresa.

stats