Esports 27/10/2020

L’Espanyol vol celebrar els 120 anys d’història mantenint el lideratge

Els blanc-i-blaus reben la Ponferradina a Cornellà-el Prat aquest dimecres (19 h, M. LaLiga)

Roger Requena
2 min
La plantilla de l'Espanyol, durant un entrenament a la Ciutat Esportiva Dani Jarque

BarcelonaL’Espanyol vol bufar aquest dimecres les espelmes del seu 120è aniversari autoregalant-se un triomf davant la Ponferradina (19 h, M. LaLiga) que li permeti continuar liderant una setmana més la Segona Divisió. Els blanc-i-blaus, que van empatar a Tenerife, volen mantenir el fortí a Cornellà-el Prat, on sumen tres triomfs i un empat, registres que el situen com el segon millor local de la categoria, només superat pel Leganés, que suma quatre victòries i una derrota.

L’afició blanc-i-blava no podrà acompanyar l’equip a l’estadi en una data tan simbòlica, però aportarà el seu granet de sorra a través de petites accions com penjar banderes blanc-i-blaves als balcons, una iniciativa de la Federació Catalana de Penyes de l’Espanyol que tindrà continuïtat amb altres accions que preparen, encara en secret, els principals grups d’animació, la Curva i la Penya Juvenil.

Tot i les restriccions sanitàries, l’afició vol demostrar que és al costat de l’equip en un moment difícil marcat per una pandèmia que ha coincidit en el temps amb el cinquè descens de l’entitat a Segona. “És una data bonica. Tenim la possibilitat de jugar i competir. Ens agradaria guanyar per regalar la victòria a l’afició. Esperem contribuir al 120è aniversari”, ha reconegut el tècnic, Vicente Moreno.

El preparador de Massanassa ha recordat que, encara que l’exigència dels blanc-i-blaus aquest curs serà “guanyar els 42 partits de Lliga”, es tracta d’una marca que “ningú a la història ha aconseguit”. La falta de gol en les últimes dues sortides no preocupa gaire a Moreno, que destaca en canvi el repartiment del gol del seu equip com “un bon símptoma”: “Si tots els gols se centren en un sol jugador, la dependència que en tens és brutal. Si obres el ventall, és sinònim que arribes amb més facilitat, que tens més oportunitats, i és bo”.

La Ponferradina arriba al partit en una posició còmoda, a cinc punts de l’Espanyol, gràcies en part al bon rendiment a domicili: han guanyat als camps de l’Albacete i del Mirandés, i només han perdut al feu de l’Sporting, segon classificat. “És un bloc que porta bastant de temps treballant amb el mateix entrenador i que ha començat a un bon nivell. Venen a un estadi que els motivarà”, avisa Moreno.

stats