Futbol
Esports 27/09/2022

Espanya respira amb un triomf agònic, però arribarà al Mundial amb deures per fer (0-1)

Un gol de Morata en els últims minuts classifica l'equip de Luis Enrique per a la fase final de la Lliga de les Nacions

Pedri, en acció durant el Portugal-Espanya

BarcelonaEspanya arribarà al Mundial després de treure’s un pes de sobre. A dos mesos del debut a Qatar, l’equip de Luis Enrique va classificar-se per a la fase final de la Lliga de les Nacions, després de guanyar a Portugal en l'última jornada del seu grup gràcies a un gol de Morata en els últims minuts. L’equip espanyol necessitava un triomf per classificar-se per a una fase final que jugaran l'estiu del 2023 juntament amb els Països Baixos, Croàcia i Itàlia. Espanya, gràcies a la llum del jove Nico Williams a la segona part, va evitar la desfeta, però malgrat tot arribarà al Mundial amb un munt de deures per fer, a totes les línies. En defensa, segueix amb molts dubtes i sense els titulars clars. I en atac, malgrat la qualitat dels jugadors en l'àmbit individual, segueix necessitant un munt de feina per xutar a porteria. De fet, els portuguesos van acostar-se més cops al gol en un partit en què Espanya va sentir-se sempre incòmode. Un duel, per cert, on cap blaugrana va lesionar-se. És notícia, últimament.

Després de caure contra els suïssos a casa fa pocs dies, trompada en què l’equip de Luis Enrique va trencar-se algunes costelles i va quedar assetjat pels resultats dels rivals, a Espanya només li servia guanyar. El tècnic asturià, però, va sorprendre amb un equip alternatiu amb un sol blaugrana titular, Ferran Torres. Un equip amb cinc valencians i cinc madrilenys. I un basc, Unai Simón, salvant els mobles amb les seves aturades a Cristiano Ronaldo i Bruno Fernandes. Els portuguesos, que en feien prou amb un empat, van mossegar amb contres en què exposaven una defensa mai vista abans, amb Pau Torres i Hugo Guillamón de centrals. El mig del camp, sense Busquets, Pedri i Gavi, era incapaç de generar perill, deixant Morata totalment sol en atac, lluny de Sarabia i un Ferran que segueix sense retrobar el seu millor moment de joc. Ni Carlos Soler ni Koke van saber portar el ritme del partit, decisió que segurament va celebrar un Xavi tip de veure jugadors del Barça lesionant-se amb les seleccions.

Nico Williams revoluciona el partit

Luis Enrique es va veure obligat a tornar al mig del camp que sol funcionar a la segona part, apostant pels tres titulars al Barça. Amb Busquets, Pedri i Gavi, Espanya finalment va tenir més domini, però la selecció de Fernando Santos s’ha especialitzat en defensar. I va tancar amb pany i forrellat la seva porteria, frustrant els atacs d’una selecció que va aconseguir fer el pas endavant quan va entrar el jove Nico Williams. L’extrem de l’Athletic Club va revolucionar l’atac espanyol i va fer caure una defensa cada cop més cansada. Just els dies que el seu germà, Iñaki, ha debutat amb la selecció ghanesa, Nico va fer mèrits per ser al Mundial al donar l’assistència del gol a Morata a tres minuts del final caçant una pilota al segon pal que Morata va transformar en el gol que dona a Luis Enrique una mica d’aire abans de viatjar cap a Qatar. I tot en una jornada en què de nou Raphinha va marcar en una nova exhibició de la selecció brasilera, capaç de golejar els tunisians per 5-1. Tant el Brasil com l’Argentina surten reforçats d’una aturada de seleccions en la qual cap equip europeu amb opcions de ser campió ha engrescat. I on el Barça ha perdut un munt de jugadors per lesió. Per sort, en aquest últim dia cap dels jugadors dels equips catalans que va participar en partits va fer-se mal.