Futbol Català
Esports 07/03/2012

El Sant Andreu presenta la fotografia més antiga d'un club de futbol a l'estat espanyol

L'Escocès FC, fundat a l'actual barri barceloní, data del 1899

Ara
1 min
L'Escocès FC

BarcelonaLa Unió Esportiva Sant Andreu va presentar en societat la fotografia més antiga que existeix d'un club de futbol a tot l'estat espanyol. L'equip, l'Escocès Football Club, va ser fundat el 1899 a Sant Andreu de Palomar, antic poble i actual barri barceloní on juga els seus partits de competició l'entitat quadribarrada. La imatge, de l'any 1900, ha quedat certificada com la més antiga disponible pel Centre d'Investigacions d'Història i Estadística del Futbol Espanyol (CIHEFE). L'acte va tenir lloc a l'Auditori de Can Fabra.

A la imatge també apareixen diverses persones importants dins l'evolució del futbol a Catalunya, entre elles Geordie Girvan, qui va ser el primer golejador del FC Barcelona en la primera competició oficial de l'estat, la Copa Macaya (1901), considerada el primer Campionat de Catalunya. També figuren a la foto el fundador del CE Júpiter, David Mauchan, i el primer president del Col·legi d'Àrbitres de Barcelona, John Hamilton. La fotografia serà dipositada al Centre d'Estudis Ignasi Iglesias que es dedica a l'estudi de la història contemporània de Sant Andreu de Palomar.

L'equip va donar un fort impuls al futbol dins de Sant Andreu i va servir d'inspiració per fundar altres clubs històrics del territori com el Zeta, l'Andreuenc o l'Avenç de l'Esport. Tots ells van sembrar la llavor de l'esport rei a l'actual barri barceloní. De la fusió dels dos últims, el 14 de juny de l'any 1925, va sorgir la UE Sant Andreu.

stats