JUDO
Esports 02/11/2014

El judoka català Eric Peña, medalla de bronze a l'European Cup Ciutat de Màlaga

El barceloní ha superat en la lluita pel bronze el francès Romain Poussin i s'ha penjat el seu segon bronze en el circuit de Copes d'Europa

Ferran Piqué

BarcelonaCatalunya ha aconseguit una medalla de bronze a l'European Cup Ciutat de Màlaga que forma part del Circuit de Copes d'Europa que aquest cap de setmana ha fet parada a Màlaga. L'esdeveniment ha comptat amb la participació de judokes de 16 països, entre els quals destacaven Espanya, Itàlia i Alemanya amb major nombre d'inscrits. També hi ha competit una delegació de sis catalans.

L'alegria pel judo català ha vingut de la mà del judoka del club de les Escolàpies Llúria Eric Peña, en la categoria de -66 kg, que ha aconseguit pujar al tercer graó del podi. El català començava amb bon peu la competició guanyant el primer combat per la màxima puntuació –'ippon'- a l'andalús Sergio Sánchez. A quarts de final es desfeia del suís Valentin Rota i aconseguia d'aquesta manera l'accés a la semifinal. El català, però, no ha pogut superar el madrileny Adrián Labrado en el combat previ a la final i se n'ha anat a la zona de repesca. Un cop en el combat pel bronze, el barceloní ha vençut el francès Romain Poussin i ha aconseguit d'aquesta manera la medalla de bronze.

Aquesta és la segona medalla que el judoka que entrena al Nucli de Tecnificació Barcelona Nord aconsegueix en el circuit de Copes d'Europa, després de sumar un tercer lloc en la que es va celebrar el setembre a Eslovàquia.

Pel que fa a la resta de la delegació catalana, amb menys fortuna, Tomàs Morales ha aconseguit la 9a posició (-81 kg) i Daine Cordero, un cinquè lloc (-48 kg). Òscar López (-73 kg) i Míriam Pané (-63 kg) han caigut en primera ronda.