Barça

El Barça fa oficial el retorn d'Eric García

El central de Martorell signa fins al 2026 i serà presentat aquest dimarts abans de concentrar-se amb la selecció espanyola

2 min
Muntatge del Barça per fer oficial el fitxatge d'Eric García.

BarcelonaBen d'hora al matí, el Barça ha anunciat aquest dimarts el segon fitxatge de l'estiu. Després de presentar el Kun Agüero, el club blaugrana ha fet oficial l'arribada d'Eric García, que signarà contracte fins al 2026 i tindrà una clàusula de 400 milions d'euros.

El de Martorell per fi podrà dir que torna a casa. Un any després d’intentar sortir del Manchester City a canvi d’un traspàs que no va posar d’acord citizens i blaugranes, el defensa central ha hagut d’acabar contracte per complir els seus desitjos. Amb 20 anys fets al gener, tornarà a l'entitat en què va néixer com a futbolista després de quatre temporades d’Erasmus a Anglaterra, dues de les quals a les ordres d’un mestre d’autèntic privilegi, Pep Guardiola. “Tornar a casa és una decisió valenta”, reconeixia fa uns dies en una entrevista a L’Esportiu. D’honestedat no n’hi falta: al Camp Nou es trobarà un projecte bastant menys bastit que el que ha integrat a Manchester. D’entrada, encara no sap qui serà el seu entrenador.

Encara tocat per no haver pogut posar punt final a la seva etapa al City guanyant la Champions, García ja és a Barcelona per passar revisió mèdica, signar un contracte per cinc temporades i ser presentat com la primera incorporació del Barça 2021/22. El central tindrà una retribució ajustada a la greu situació econòmica de l’entitat, amb part del salari fix que havia pactat abans de l’arribada de Laporta convertida en variable associada al seu rendiment a la gespa. De fet, les condicions de l’acord són menys beneficioses que les que li oferien altres bons equips que li seguien la pista, incloent-hi el mateix City, que no hauria posat cap pega a la seva continuïtat. Tot i això, el jugador no s’ha mogut de la intenció que tenia des de bon principi.

Agüero, Emerson i Wijnaldum

García serà presentat i tot seguit es concentrarà per a l’Eurocopa. El seleccionador espanyol, Luis Enrique, no li ha retirat la confiança malgrat el paper secundari que Guardiola li ha reservat en la seva última temporada a la Premier. El de Martorell serà la segona cara nova blaugrana d’un estiu que es preveu molt mogut al Camp Nou. La tercera probablement serà Emerson Royal, que canviarà el Betis pel Barça a canvi d’un dret preferencial que Juan Miranda, cedit a l’equip andalús, podria abaratir sortint definitivament traspassat. Pel que fa a Georginio Wijnaldum, que arribaria lliure, fonts del Barça transmeten optimisme i insisteixen en desvincular el seu fitxatge del que finalment passi amb Koeman.

stats