Ciclisme
Esports 25/08/2021

Enric Mas desafia un Roglic imperial a la Vuelta

L'eslovè, encara lluny del líder Eiking, guanya la seva setena etapa en una Vuelta ciclista a Espanya

2 min
Primoz Roglic, guanyant l'etapa de Jaén per davant d'Enric Mas

BarcelonaEnric Mas no està disposat que la Vuelta ciclista a Espanya sigui bufar i fer ampolles per a Primoz Roglic (Jumbo Visma). El ciclista eslovè, campió de les últimes dues edicions de la cursa, ha guanyat l’onzena etapa entre Antequera i Valdepeñas de Jaén (133,6 km). Però el mallorquí de l’equip Movistar li ha plantat cara fins al final. Amb Egan Bernal i Mikel Landa fora de combat, només el ciclista d’Artà sembla capacitat per evitar que Roglic esdevigui el tercer ciclista capaç de guanyar la Vuelta tres edicions seguides.

L’etapa, com tantes en aquest recorregut, era una invitació a l’aventura. Era plena de petits turons i uns últims 700 metres, entrant a Valdepeñas de Jaén, amb un mur vertical d'aquells que trenquen cames. El danès Mangus Cort Nielsen (EF Education Nippo), que ja havia guanyat la sisena etapa a Cullera en un territori semblant, ha arribat escapat al tram final, però els favorits se l’han cruspit cruelment quan faltaven tan sols 200 metres. Nielsen era l'últim supervivent d’una escapada més gran, però els grans noms del grup no li han permès endur-se la glòria. I és que Roglic, després d’haver perdut el liderat de la general dimarts, volia deixar clar qui mana en aquest ascens tan dur. Però Enric Mas li ha respost aguantant a roda i passant-lo per davant durant 100 metres en un frec a frec que ha acabat guanyant Roglic. És la seva setena etapa a la Vuelta, la segona d’aquesta edició.

Roglic continua sent el favorit malgrat que ocupa la tercera posició en la classificació general per darrere del sorprenent noruec Odd Christian Eiking (Intermarché), encara líder amb 1 minut i 56 segons sobre Roglic després de l’esbojarrada etapa de dimarts. La segona posició continua en mans del francès Guillaume Martin, a 58 segons d’Eiking. Enric Mas és a 2.31 del líder de la general, 35 segons per darrere d’un Roglic que encara sembla anar un pas per davant dels altres. La dotzena etapa es disputa avui entre Jaén i Còrdova (175 km).

stats