Barça femení
Esports 27/04/2023

Eindhoven ja no és un simple desig; el Barça jugarà la final de la Champions

El conjunt blaugrana ha patit davant el Chelsea en un Camp Nou que s'ha quedat sense veure el retorn d'Alexia

3 min
SOCCER-CHAMPIONS-FCB-CHE/REPORT

BarcelonaEindhoven, l'objectiu obsessiu des que Alexia va plorar a la gespa del Juventus Stadium de Torí després de perdre davant l'Olimpique de Lió l'any passat, ja no és un simple desig. El Barça hi disputarà la final de la Champions League el 3 de juny. La ciutat neerlandesa es pot anar preparant per a un altre desplaçament massiu del barcelonisme. Si el maig del 2022 van ser 15.000 els seguidors culers que van acolorir de blaugrana els carrers de l'antiga capital italiana en una diada històrica malgrat la derrota en el terreny de joc, aquesta vegada els milers d'aficionats que viatgin a Eindhoven volen gaudir d'una festa completa. I això implica emportar-se la segona Champions cap a Barcelona.

Quan l'àrbitra suïssa Esther Staubi ha xiulat el final del partit davant el Chelsea amb el resultat d'1 a 1 (l'anada a Stamford Bridge va acabar amb un 0-1), les jugadores i el cos tècnic blaugrana s'han llençat a terra i abraçat per assaborir la glòria. El Barça jugarà la tercera final seguida de Champions en tres anys i la quarta en cinc. El rival el coneixerà dilluns, quan l'Arsenal i el Wolfsburg disputaran la tornada a l'Emirates Stadium després del 2-2 de l'anada. En canvi, el retorn d'Alexia encara haurà d'esperar. La de Mollet del Vallès només hauria saltat avui a la gespa en un escenari d'eliminatòria sentenciada.

La gran baixa d'última hora del Barça per la tornada de les semifinals ha estat l'anglesa Lucy Bronze, que es va lesionar el genoll dret a Stamford Bridge i va ser sotmesa a una artroscòpia dimarts. Marta Torrejón ha estat la seva substituta al lateral dret i, així, s'ha convertit en la desena jugadora amb més partits disputats en la història de la Champions League, amb 75 participacions. Les altres novetats de l'onze de Jonatan Giráldez respecte a l'anada han estat Oshoala, desencertada, i Mariona, a qui encara li falta ritme després de la lesió.

Encara no s'havia arribat al minut 8 quan Caroline Graham Hansen ha enviat la pilota al fons de la xarxa, però Staubi ha anul·lat el gol per mans prèvies de la davantera noruega, que una altra vegada ha estat un malson pel Chelsea des de la banda dreta. L'equip anglès ha contingut l'habitual ferotge atac matiner del Barça i, més enllà d'aquesta situació, ha aconseguit que no passés res rellevant en el primer temps. El conjunt blaugrana no ha volgut arriscar i l'equip d'Emma Hayes s'ha trobat còmode tancat al darrere a l'espera de gaudir de situacions de contraatac. Un xut alt de Mariona en el minut 27 ha estat el principal ensurt que s'han emportat les angleses. Sandra Paños, directament, no n'ha patit cap.

Més endollat ha entrat el Barça en el segon temps. La primera jugadora que ha provat sort ha estat Fridolina Rolfö des de lluny. Poc després, Graham Hansen ha tornat a fer una d'aquelles jugades d'ella contra el món i se n'ha sortit fins que ha xutat massa alt des d'una posició forçada. El partit avançava i la incertesa seguia a l'eliminatòria. Així, el públic del Camp Nou ha intentat espolsar-se els nervis corejant el nom d'Alexia quan faltava mitja hora pel final malgrat que la dues vegades Pilota d'Or no s'havia mogut de la banqueta.

Ha estat la prèvia del deliri al feu blaugrana. En el minut 63, Aitana Bonmatí ha conduit amb espai pel centre de l'atac i Graham Hansen ha definit entre les cames de Berger. Carter ha arribat a tocar la pilota en la mateixa línia de gol, però no amb la força suficient per a evitar l'1 a 0. L'alegria ha durat poc. Una pèrdua de pilota de Mariona al mig del camp l'ha aprofitat el Chelsea per elaborar un contraatac que ha salvat Paños en primera instància davant Sam Kerr. Però el rebuig ha anat als peus de Reiten, que ha empatat a plaer en el 67. El Chelsea ha aconseguit l'escenari de final de partit que volia. El seu problema és que s'ha trobat amb un Barça decidit a anar a Eindhoven que en cap moment ha deixat de buscar la porteria contrària.

Alexia, a diferència d'avui, arribarà rodada a la final d'Eindhoven. Encara queda més d'un mes pel partit decisiu i en aquest període el Barça disputarà els cinc enfrontaments de Lliga que li queden. El primer serà aquest diumenge davant l'Sporting de Huelva a l'Estadi Johan Cruyff, on les blaugranes seran matemàticament campiones en cas de triomf. La resta, quatre partits intranscendents, serviran perquè Jonatan Giráldez faci amb calma totes les proves que consideri amb la vista posada al 3 de juny, el dia destinat a curar les ferides de Torí.

  • Barça: Paños; Torrejón (Crnogorcevic, 73'), Paredes, Mapi León, Rolfö; Walsh (Engen, 60'), Aitana (Geyse, 84'), Patri Guijarro; Graham Hansen, Mariona i Oshoala (Paralluelo, 60'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • Chelsea: Berger; Périsset (Rytting Kaneryd, 81'), Mjelde, Eriksson, Carter; Melanie Leupolz, Cuthbert, Guro Reiten (James, 75); Charles, Fleming (Harder, 75') i Sam Kerr. Entrenadora: Emma Hayes.
  • Gols: 1-0 Graham Hansen (63'), 1-1 Reiten (67')
  • Àrbitra: Esther Staubi (Suïssa)
  • Targetes grogues: Reiten (18'), Cuthbert (90'), Jonatan Giráldez (90')
  • Targetes vermelles: Cap
  • Estadi: Camp Nou. 72.272 espectadors
stats