19/06/2016

La diferència entre entrenar i enriquir

2 min

El col·lectiu d’entrenadors catalans compta amb un gran prestigi en el món del bàsquet. Els tècnics fa anys que es guanyen el respecte amb la seva feina i actitud. La seva capacitat per continuar formant-se és admirable. Molts d’ells, uns 350, van decidir passar el diumenge participant en la segona edició del Dia de l’Entrenador, una diada festiva que comença a agafar embranzida.

L’Hotel Catalonia Barcelona Plaza es va omplir d’entrenadors de tota mena, des de tècnics de la Lliga Endesa fins a monitors de categories de formació. L’esdeveniment, organitzat pel comitè tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), requereix energia i esforç, però serveix per consolidar una marca de qualitat que ja fa temps que és molt reconeguda. Les jornades van començar demanant suggeriments i crítiques per enfortir la iniciativa i alertant sobre la necessitat d’allunyar els entrenadors que embruten la imatge d’un col·lectiu que genera un gran sentiment de pertinença.

La diada va reservar un espai ( Vull saber ) per debatre, sense moderadors, sobre diferents aspectes que preocupen els entrenadors. Aíto García Reneses, Pedro Martínez, Joan Peñarroya, Jaume Ponsarnau, Andreu Casadevall o Alfred Julbe van participar en les jornades, que van incloure xerrades sobre diferents aspectes del bàsquet.

Una de les novetats de la diada van ser les BQTalks, unes ponències de 15 minuts que van servir per compartir coneixements i experiències. Jaume Comas, Joan Pons, Joaquim Segarra i Adrià Murciano van donar a conèixer els seus projectes. El més votat pels tècnics va ser el de Murciano, que va explicar com entrenar generant un impacte emocional. L’objectiu és involucrar el jugador en el procés d’aprenentatge, però no per aconseguir més victòries sinó per una fita més important: tenir èxit esportiu. Entrenes o enriqueixes? va ser el provocador títol de la seva ponència.

stats