RCD Espanyol
Esports 23/10/2021

Diego López salva un Espanyol que no remata la feina a Elx (2-2)

El gallec evita la derrota en el minut 95 en un partit que l'Espanyol ha aconseguit remuntar

Sergi Gómez es lamenta després del xiulet final al Martínez Valero

La mateixa setmana que va avisar que l’edat era només una xifra que apareixia al carnet d’identitat, Diego López s’ha convertit en l’heroi de l’Espanyol al Martínez Valero (2-2). Els blanc-i-blaus no han vist trencada la ratxa sense perdre en un partit boig: han començat perdent, han sabut remuntar i, quan semblava més a prop l’1-3 que el 2-2, han acabat cedint un empat que ha estat molt a prop de convertir-se en derrota.

Ho ha impedit un Diego López que, quan falten deu dies perquè compleixi els 40 anys, ha evitat fins a cinc clares ocasions. La darrera, a Pere Milla, en una autèntica demostració de reflexos al minut 95. Una intervenció providencial per salvar un punt que es pot acabar donant per bo. L’Espanyol continua sense trobar el primer triomf a domicili, però tot el que sigui puntuar fora de casa és una bona notícia.

Vicente Moreno ha intentat castigar l’Elx des d’un bon inici amb pilotes llargues contra la seva defensa, i les tres ocasions en els primers cinc minuts de joc semblaven donar-li la raó. Però els d‘Escribá han aconseguit fer-se seu el partit i, a través d’una pressió efectiva, han generat el primer gol. Boyé li ha pispat la cartera a David López en una zona d’alt risc i ha obert la llauna amb una fuetada ajustada al pal.

L’Espanyol no ha reaccionat fins que la seva brúixola, Darder, ha posat una mica d’ordre i de criteri al mig del camp en el tram final del primer temps. Vicente Moreno ha intentat donar continuïtat a aquesta idea i ha apostat al descans per Morlanes i Melamed, que li han donat un altre aire a l’equip. L’Espanyol s’ha sentit més protagonista i, als cinc minuts de la represa, Morlanes s’ha estrenat com a golejador a Primera firmant l’empat. En dos minuts de rauxa blanc-i-blava, RdT ha culminat la remuntada rematant de primeres una gran centrada de Pedrosa. I ha tingut el tercer immediatament després, però Casilla ha frustrat el seu intent.

A l'Espanyol li han faltat cames en un tram final en què ha pagat car el fet de no haver tancat el partit quan ha tingut l’Elx contra les cordes. Els il·licitans, esperonats pel seu públic, han aconseguit trencar el partit i portar el perill a l’àrea d’un Diego López que ho ha tret gairebé tot. El gallec no ha pogut evitar una jugada a cinc minuts del final en què Benedetto ha trobat l’empat, però almenys ha rescatat un punt en l'últim minut del temps afegit que permet a l’Espanyol seguir sumant.