18/04/2023

Dos desplaçaments i quatre punts pel Mallorca

2 min

PalmaL’objectiu de mantenir la Primera Divisió és cada vegada més a prop per els mallorquinistes. El partit que tancava la jornada ha acabat de manera un poc sorprenent vista la trajectòria dels dos equips en els darrers mesos. El Mallorca torna de Vigo amb tres punts després de guanyar amb un solitari gol d’Amath marcat en el minut vint-i-cinc de la primera part. El Celta ha tengut més d’una hora per intentar com a mínim l’empat però no hi ha hagut manera.

Només una rematada de Tapia al travesser ha estat l’única jugada de vertader perill de l’equip gallec. Tampoc el seu capità, Iago Aspas, ha tingut solucions davant l’entramat defensiu disposat per Javier Aguirre quan tothom tenia dubtes de com sortiria. Davant les nombroses baixes en defensa, el tècnic mexicà s’ha vist obligat a situar homes en zones gairebé desconegudes: Antonio Sánchez, un migcampista, ha jugat per primera vegada en el lateral dret i Pablo Maffeo a l’esquerra i a cama canviada.

Tot i aquests problemes la línia defensiva ha estat el més destacat de l’equip en un exercici de supervivència però sobretot de concentració. El Celta ho ha provat de totes les maneres i des de tots el angles, però els cinc homes del darrera, on ha destacat Martin Valjent, ajudats pels del centre del camp han fet estèril tota l’ofensiva gallega. De fet el Mallorca després de marcar el zero a un, el mateix Amath ha tingut dues clares oportunitats per sentenciar el partit. Els mallorquinistes tornen amb un premi excel·lent després de dos desplaçaments (Valladolid i Vigo). Quatre punts que els situen per damunt el Celta, amb trenta set, i a deu punts de la zona de descens.

Unes xifres magnífiques quan s’ha entrat en el tram decisiu del campionat. Una victòria, la de Balaidos, que s’ha aconseguit en un partit on, i això és noticia!!, no ha intervingut el polèmic VAR. Tres punts claus per seguir acumulant confiança i per rebre el pròxim visitant de Son Moix, el Getafe. L’equip de Quique Sánchez Flores només te trenta un punts i després de l’empat contra el Barça vendrà a Palma amb l’objectiu de cercar més tranquil·litat a la classificació. 

stats