PISTORIUS
Esports 17/10/2014

La sentència de Pistorius es coneixerà el proper dimarts

El fiscal demana una pena mínima de 10 anys de presó per a l'atleta sud-africà

Ara
2 min
Oscar Pistorius seu als jutjats de Pretoria, a on espera la sentencia per la mort de Reeva Steenkamp. ANTOINE DE RAS / GETTY IMAGES

BarcelonaLa sentència de Pistorius es coneixerà el proper dimarts 21 d'octubre, segons ha donat a conèixer la jutgessa del Tribunal Superior de Pretòria Thokozile Masipa. El fiscal del cas ha sol·licitat una pena mínima de 10 anys de presó per a l'atleta sud-africà. Tot i això, la defensa d'Oscar Pistorius, declarat culpable d'homicidi per matar a trets la seva novia, ha demanat aquest divendres que l'esportista sigui sentenciat a una pena d'arrest domiciliari i a treballs socials en comptes d'anar a la presó.

L'advocat de Pistorius, Barry Roux, ha formulat una petició de pena en el cinquè dia de vistes per dictaminar la sentència del velocista, que serà decidida per la jutgessa Thokozile Masipa després d'escoltar els arguments del fiscal.

Després d'haver estat declarat culpable de l'homicidi de la model Reeva Steenkamp, el corredor pot ser condemnat a un ventall de penes que van des d'una sentència suspesa, que compliria en llibertat vigilada en un màxim de 15 anys de presó, segons contempla la llei sud-africana sobre aquests tipus de delicte. Roux ha argumentat que l'atleta ja ha estat castigat des de que va produir-se el crim, el febrer de 2013, amb l'acusació "sense fonament" de la fiscalia que sostenia que Pistorius va matar de manera premeditada Steenkamp. A més a més, el lletrat ha explicat que el seu client haurà de portar tota la vida les conseqüències d'haver-li tret la vida a la seva dona.

Els treballadors socials cridats a declarar per la defensa aquesta setmana també han demanat que Pistorius no ingressi a la presó, assegurant que les presons sud-africanes no estan preparades per acollir persones discapacitades com el velocista, que té les dues cames amputades.

Està previst que Roux i el fiscal del cas, Gerrie Nel, acabin aquest divendres l'argumentació i que Masipa faci pública la seva sentència en els pròxims dies.

stats